İsrail'in Gazze'ye Saldırıları Bilecik'te Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları Bilecik'te Protesto Edildi

Bilecik'te İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde düzenlenen programda Cuma namazı sonrası vatandaşlar, Gazze'de hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

18.07.2014 17:20  Güncelleme: 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'te İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde düzenlenen programda Cuma namazı sonrası vatandaşlar, Gazze'de hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namazın ardından başta Gazze olmak üzere, dünyanın farklı noktalarında "zulüm" gören Müslümanlar için dua edildi.

Bilecik İHH Gönüllüsü Ahmet Kutlu, yaptığı konuşmada, bugün Gazze'de yaşanan vahşetin, Bosna'da, Çeçenistan'da, Karabağ'da ve Doğu Türkistan'da yaşanılan hunharca katliamlardan farklı olmadığını kaydetti.

Bir gün Müslümanların tekrar zulümleri durduracağı güce erişeceğini ve o gün Müslümanların adalet anlayışındaki hamile kadınları, kumsalda oynayan çocukları, ibadet eden yaşlıları değil, İslam adaletinin gereği sadece suçluları cezalandıracağını ifade eden Kutlu, "Buradan hükümete ve muhalefete, ülkemizin yönetiminde söz sahibi olan tüm kesimlere sesleniyoruz, İsrail terör devletiyle tüm askeri, ekonomik, kültürel ilişkileri kesin. Bu devlet bir terör devletidir. Konjonktüre, ülke menfaatlerine kurban edilemeyecek bir vahşet var ortada. Siyonizme destek olacak her türlü ekonomik faydadan, harcamadan uzak duralım. Ve buradan İsrail'i ve İsrail'in katliamına sessiz kalan tüm devletleri şiddetle kınıyoruz" dedi.

Namaza, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş ve Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık, SP İl Başkanı İbrahim Meral, sivil toplum örgütü temsilcileri ve İHH üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Duanın ardından slogan atan vatandaşlar, daha sonra dağıldı.

İsrail\'in Gazze\'ye Saldırıları Bilecik\'te Protesto Edildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Saldırıları Bilecik'te Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement