İsrail'in Gazze'ye saldırılarının protesto edilmesi - - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının protesto edilmesi -

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Adıyaman'da protesto edildi.

23.07.2014 23:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Adıyaman'da protesto edildi.

İkindi namazı sonrasında, Ulu Cami önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, ellerinde pankartlarla İsrail aleyhinde sloganlar atarak Demokrasi Parkı'na yürüdü. Burada grup adına açıklama yapan Mahmut Kılıç, İsrail'in Gazze'de ramazan başından beri zulüm uyguladığını ve bu zulümün artarak devam ettiğini söyledi.

İsrail'in yaptığı saldırılarda çok sayıda Filistinli'nin hayatını kaybettiğini belirten Kılıç, "Öyle ki şu ana kadar 630 civarında kardeşimiz şehit oldu, 3 bin civarında kardeşimiz yaralandı ve 100 bin civarında kardeşimiz de evini terk etmek zorunda kaldı. İsrail şimdiye kadar 15 sağlık kuruluşunu ve 45 camiyi de vurmuş durumda" dedi.

Filistinliler'e, İsrail'in bölgedeki oyunlarını bozduğu için bu zulümün reva görüldüğünü ileri süren Kılıç, İsrail'in küçük bir alana sıkıştırdığı Gazze'yi tamamıyla yok etmek ve oradaki Müslüman varlığını bitirmek istediğini savundu.

"Orada bir savaş yok, katliam var. Savaş, ancak birbirlerine denk olan kuvvetler arasında olur" diyen Kılıç, burada dünyanın en gelişmiş silahlarına sahip zalim bir devletle, yıllardır etrafı çevrilmiş, elektriği, suyu, geçim kaynakları tamamıyla rehin alınmış, insanlık tarihinin görmediği bir ambargo altında inim inim inleyen mahsun bir milletin mücadelesinin olduğuna dikkati çekti.

Böyle bir zamanda kimsenin boş durmaması gerektiğini vurgulayan Kılıç, "Öyle ise şimdi boş durma zamanı değil, şimdi zalime sadece lanet etmeyeceğiz, ellerimizden, dillerimizden gönüllerimizden ne geliyorsa onu yerine getiriceğiz. Dua ise dua, yardım ise yardım, boykot ise baykot" diye konuştu.

İsrail\'in Gazze\'ye saldırılarının protesto edilmesi -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye saldırılarının protesto edilmesi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement