Kırıkkaleliler Gazze İçin Yürüdü - Son Dakika
Yerel

Kırıkkaleliler Gazze İçin Yürüdü

Kırıkkaleliler Gazze İçin Yürüdü

Kırıkkale'de İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılar protesto edildi.

07.08.2014 20:09  Güncelleme: 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in Gazze'ye saldırıları Çorum, Kırıkkale, Kilis ve Kocaeli'de protesto edildi.

Çorum Devlet Tiyatro Salonu önünde toplanan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi grup, döviz ve pankartlarla Gazi Caddesi güzergahından Hürriyet Meydanı'na yürüdü. Çeşitli sloganlar atan grup, saldırılara tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan AGD Çorum Şube Başkanı Bekir Uyanık, İsrail'in 8 Temmuz'dan itibaren şiddetini arttırarak sürdürdüğü saldırılarda 2 bin civarında Müslümanın şehit edildiğini, kadın ve çocuklar başta olmak üzere binlerce Müslümanın da yaralandığını ifade etti.

İsrail'in ambulans, cami, okul, hastane gibi yerleri de vurduğuna dikkati çeken Uyanık, şunları kaydetti:

"Film yıldızlarından sivil toplum kuruluşlarına birçok kişi ve kurum küresel terör örgütü İsrail'i kınayan ve lanetleyen açıklamalar yapıyor. Başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede yapılan protesto gösterileri ve tepkilere rağmen, şımarık ve küstah İsrail, çocuk ve kadınları öldürmeye devam ediyor. Kurulduğu günden bu yana işgali ve vahşeti politik tarz haline getirmiş İsrail, tüm tepkilere rağmen geri adım atmamıştır."

İsrail'in küresel terör örgütü olduğunu savunan Uyanık, İsrail'i kısa vadede durdurmanın yolunun, başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerinin uygulayacağı yaptırımlardan geçtiğini, söz konusu devletlerin İsrail'le ticari anlaşmalarını bitirmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Kur'an-ı Kerim'in ardından zulüm altındaki Müslümanlar için dua eden grup, olaysız dağıldı.

Kırıkkale

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Temsilciliği öncülüğünde Nokta Camisi yanında bir araya gelen grup adına açıklama yapan İHH Kırıkkale Temsilcisi İsmail Kösal, bir aydır Gazze'yi en gelişmiş modern silahlarla karadan, havadan ve denizden kuşatmış siyonist İsrail'in Müslümanlara uyguladığı soykırım neticesinde 2 bine yakın kişinin şehit olduğunu ve 10 bine yakın Müslümanın yaralandığını söyledi.

Kösal, İsrail'in 2009 yılında plajlardaki çocukları katletmesinin hafızalardan silinmediğini, bu soykırımda da aynı barbarlıkla sahillerde şehit edilen küçük yaştaki çocukları gördüklerini belirterek, şöyle konuştu:

"2009 yılında fosfor bombalarıyla yerle bir edilen, altından yüzlerce şehit kardeşlerimizin çıkarıldığı görüntüler aklımızdan silinmemişken, Şucaiyye Mahallesi katliamına şahit olduk. Gazzeli Müslümanların kardeşleri olarak gördüklerimize duyarsız, şuursuz, kör, sağır kalmamızı kimse bizden beklemesin. Gazzeli kardeşlerimiz, İsrail'in soykırımıyla katledilirken, evleri bombalanırken kaçacak hiçbir yerleri olmayıp, çaresizce şehit olmayı beklerken, kardeşlerimizin çığlığını duymamazlıktan gelemezdik. Burada aynı dava için toplandığımız Gazzeli kardeşlerimizle ahirette komşu olmayı Allah bizlere nasip etsin.

Rabbimiz şahittir. Biz Gazze'de yaşayan mazlum Filistinlilerle kardeşiz. Kardeşliğimizin gereği olarak bugün bu konvoyla Filistinlilerin Kırıkkale'de de kardeşleri var mesajını vereceğiz."

Açıklamanın ardından grup, araçlarına astıkları Türk ve Filistin bayrakları ile şehir turu attı.

Kırıkkaleli vatandaşlar da konvoydakilere "rabia" işaretiyle destek verdi.

Aynı camide bir araya gelen grup, Gazze'de şehit olan Müslümanlar için yaptıkları duanın ardından dağıldı.

Kilis

Recep Tayyip Erdoğan Meydanı'nda toplanan İHH ve Sivil Dayanışma Platformu üyeleri, İsrail aleyhine slogan attı.

İHH Kilis Koordinatörü Mehmet Merkepçioğlu, AA muhabirine, İsrail vahşetini tüm dünyaya duyurmak ve Gazze halkına destek olmak amacıyla kent merkezinde araç konvoyu düzenleyerek saldırıları protesto ettiklerini belirtti.

Merkepçioğlu, etkinliğe destek olan herkese teşekkür etti. Grup, açıklamanın ardından Gazze bayraklarıyla kent merkezinde İsrail'i protesto etti.

Kocaeli

Merkez Bankası önünde toplanan Anadolu Gençlik Derneği (AGD/ üyesi grup, İsrail aleyhine slogan atıp, Filistin bayrakları taşıyarak İzmit Sabri Yalım Parkı'na geldi. Burada, yürüyüşe katılan bazı kişiler İsrail bayrağı yaktı.

Grup adına konuşan AGD Kocaeli Şube Başkanı Samet Gürsoy, ramazanı neredeyse tüm İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı içinde geride bıraktıklarını belirterek, Birleşmiş Milletlerde veto gücü olan Çin'in Doğu Türkistan'da her gün Müslüman kanı akıtmaya devam ettiğini söyledi.

Suriye ve Irak'ta tamamen ABD ve İsrail hesabına çalışan birtakım örgütlerin vahşetinin de sürdüğünü dile getiren Gürsoy, başta Türkmenler olmak üzere bölgedeki grupların bu örgütlerin tehdidi altında yaşam mücadelesi verdiğini kaydetti.

Gürsoy, Orta Afrika Cumhuriyeti'nden Arakan'a, Libya'dan Sri Lanka'ya, Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda sistematik şekilde terör olaylarının sürdüğüne dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Diğer taraftan küresel terör örgütü İsrail, toprak işgaline ve vahşete devam ediyor. İsrail'in 8 Temmuz'dan itibaren şiddetini arttırarak sürdürdüğü saldırılarda şehit olan Müslümanların sayısı 2 bine yaklaştı. Yaralıların sayısı ise 10 bin civarında. Şehitlerin ve yaralıların çoğunu çocuklar ve kadınlar teşkil ediyor. Öte yandan, küresel terör örgütü İsrail, sağlık merkezlerini, ambulansları, okulları ve camileri vurmayı da sürdürüyor. Binlerce ev bombardımanla yerle bir edilmişken 30 binden fazla ev de hasarlı vaziyette."

Film yıldızlarından sivil toplum kuruluşlarına birçok kişi ve kurumun İsrail'i kınayan ve lanetleyen açıklamalar yaptığına işaret eden Gürsoy, başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede yapılan gösterilere rağmen, İsrail'in kadın ve çocuk öldürmeyi sürdürdüğünü dile getirdi

Gürsoy, İsrail'i kısa vadede durdurmanın yolunun tüm İslam ülkelerinin uygulayacağı yaptırımlardan geçtiğini vurgulayarak, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası kuruluşların ve ülkelerin yapılan katliamla ilgili "İsrail'in savunma hakkı" tabirini kullanmasına en sert biçimde tepki gösterilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırıkkaleliler Gazze İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement