İsrail'in Gazze'ye Saldırıları Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları Protesto Edildi

İsrail\'in Gazze\'ye Saldırıları Protesto Edildi

İsrail'in Gazze'ye saldırıları Şanlıurfa, Erzurum ve Tekirdağ'da protesto edildi.

08.08.2014 01:06  Güncelleme: 09:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in Gazze'ye saldırıları Şanlıurfa, Erzurum ve Tekirdağ'da protesto edildi.

Şanlıurfa'daki Karakoyun İş Merkezi önünde toplanan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi grup, İsrail karşıtı dövizler taşıyıp, Filistin lehine slogan atarak, tekbirler eşliğinde Atatürk Bulvarı'ndaki Rabia Meydanı'na kadar yürüdü.

Meydanda grup adına açıklama yapan Abdülfettah Yazıcı, İsrail'in uluslararası hukuk ve insani değerleri gözetmeden yaklaşık iki aydır Gazze'de vahşet oluşturduğunu söyledi.

İsrail askerlerinin Ramazan Bayramı'nda bile karadan, denizden ve havadan Gazze'ye saldırarak "kadın, çocuk, yaşlı" demeden büyük bir katliam yaptığını aktaran Yazıcı, bu durumun kaygı verici olduğunu anlattı.

İnsanlık dramına sessiz kalınmaması ve söylemden çok yaptırım uygulanması gerektiğini vurgulayan Yazıcı, "Birleşmiş Milletlerin 'İsrail, sivil kayıpları önlemeye çalışmalı' açıklamaları her zamanki gibi katliama çanak tutmasının göstergesiydi. Aklı başında herkes biliyor ki Birleşmiş Milletler, ABD ve Avrupa Birliği siyonist terör örgütü İsrail'in varlığını teminat altına almak için vardır" dedi.

İsrail ile ilişkilerini sürdüren her ülkenin söz konusu olaydan sorumlu olduğunu savunan Yazıcı, Filistin'in er ya da geç hak ettiği özgürlüğe kavuşacağını sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından saldırılarda hayatını kaybedenler ve İsrail'e karşı mücadele edenler için dua okundu.

- Erzurum

İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılar ile Suriye, Irak ve Doğu Türkistan'da Müslüman halkların ölümü protesto edildi.

Bosna Caddesi'ndeki Filgeçti Köprüsü önünde Anadolu Gençlik Derneği öncülüğünde bir araya gelen çeşitli siyasi partiler ve bazı sivil toplum kuruluşlarına üye grup, İsrail aleyhine slogan atarak yürüyüşe geçti.

Türk ve Filistin bayrakları ile çeşitli dövizler taşıyan grup, bir süre yürüdükten sonra istasyon meydanına geldi.

Grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Erzurum Şube Başkanı Aktay Eşsiz, Çin'in Doğu Türkistan'da her gün Müslüman kanı akıtmaya devam ettiğini, buradaki 45 milyon kişinin sadece Müslüman oldukları için Çin hükümeti tarafından tamamen yok edilmek istendiğini söyledi.

Suriye, Irak, Afganistan, Pakistan, Yemen, Arakan, Libya ve Sri Lanka'da Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda sistematik şekilde terör olaylarının sürdüğünü belirten Eşsiz, diğer taraftan küresel terör örgütü İsrail'in,toprak işgali ve vahşete devam ettiğini anımsattı.

İsrail'in 8 Temmuz'dan itibaren şiddetini artırarak sürdürdüğü saldırılarda şehit olan Müslümanların sayısı 2 bine yaklaştığını ifade eden Eşsiz, şunları kaydetti:

"Yaralıların sayısı ise 10 bin civarında. Şehitlerin ve yaralıların çoğunu çocuklar ve kadınlar teşkil ediyor. Öte yandan, küresel terör örgütü İsrail, sağlık merkezlerini, ambulansları, okulları ve camileri vurmayı da sürdürüyor. Binlerce ev bombardımanla yerle bir edilmişken ,30 binden fazla ev de hasarlı vaziyette. Film yıldızlarından sivil toplum kuruluşlarına birçok kişi ve kurum, küresel terör örgütü İsrail'i kınayan ve lanetleyen açıklamalar yapıyor. Başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede 20 günü aşkın zamandır yapılan tüm gösterilere, basın açıklamalarına ve resmi demeçlere karşın şımarık ve küstah İsrail, çocuk ve kadınları öldürmeye devam ediyor."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

- Tekirdağ

Tuğlalı Park'ta toplanan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi grup adına açıklama yapan Gürkan Baykut, Ortadoğu'da mezhep ve yöntem farklılıkları bahane edilerek, Müslüman kanı döküldüğünü söyledi.

Baykut, kurulduğu günden bu yana işgali ve vahşeti politik tarz haline getirmiş olan küresel terör örgütü İsrail'in kınama, lanetleme ve gösterilerden dolayı endişeye kapılmadığını savundu.

İsrail'in geri adım atmamasında, kendinden emin oluşunda uluslararası kuruluşların tutumlarının nasıl olacağını bilmesinin payı bulunduğunu dile getiren Baykut, şunları kaydetti:

"Birleşmiş Milletlerin, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği'nin İsrail'e yaptırım uygulayacaklarını düşünmüyoruz. Bunu ihtimal olarak dahi saymıyoruz çünkü İsrail'in varlığı, Birleşmiş Milletler, Amerika Birleşik Devletleri ile mündemiçtir."

Baykut, İslam ülkelerinde iktidarların küresel terör örgütü İsrail'i lanetlemeyi seçi ya da halk desteğini koruma stratejisine dönüştürmemeleri gerektiğini ifade etti.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Saldırıları Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da Yağlı Güreş Sezonu Hazırlıkları Hızlandı
    10:54 Antalya'da Yağlı Güreş Sezonu Hazırlıkları Hızlandı

    Antalya'da yetişen başarılı pehlivanlar, yağlı güreş sezonuna hazırlanmak için antrenmanlara başladı. Kumluca Güreşleri'ne katılacak pehlivanlar, yağlı antrenmanlarla form tutuyor. Antrenör Kemal Yılmaz, sezon için iyi bir hazırlık yaptıklarını belirtirken, başpehlivan Orhan Okulu ise Kırkpınar'da birinci olmayı hedeflediğini söyledi.

  • Magandalar balkonda asılı bulunan sepeti nişangah olarak kullanmış
    10:54 Magandalar balkonda asılı bulunan sepeti nişangah olarak kullanmış

    Rize'de çamaşır asmak için balkona çıkan bir vatandaş, sepetindeki deliği ve yerde bulunan mermi çekirdeğini fark edince şoke oldu. Olayın ardından polise haber veren vatandaş, insanların daha duyarlı olması gerektiğine vurgu yaptı.

  • Kars'ın Sarıkamış ilçesinde doğa baharın gelişiyle canlandı
    10:54 Kars'ın Sarıkamış ilçesinde doğa baharın gelişiyle canlandı

    Kars'ın Sarıkamış ilçesinde havaların ısınmasıyla doğa bütün güzelliklerini göstermeye başladı. Karların erimesiyle oluşan göletlerde angıtlar ve yeşilbaş ördekler yüzmenin keyfini çıkardı. Düzmeşe ormanlık alanında ise çiğdemler, mor kardelenler ve sarı çayır çiçekleri açtı. Mescitli köyünde ise çiftçiler sezonun ilk arpa tohumlarını ekmeye başladı.

  • Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP İlçe Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
    10:54 Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP İlçe Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

    Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Elif Zümrüt Çerçi ve CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar ile bir araya geldi. Başkan Ataç, yeni dönemde hayata geçirilecek projeler hakkında bilgi verdi.

  • Kulu'da hareketsiz bulunan 8 günlük bebek hayatını kaybetti
    10:53 Kulu'da hareketsiz bulunan 8 günlük bebek hayatını kaybetti

    Konya'nın Kulu ilçesinde annesi tarafından hareketsiz halde bulunan 8 günlük bebek, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından tahkikat başlatıldı.

  • Geleneksel Atlı Okçuluk Kadın Milli Takımı Uluslararası Şampiyonaya Katılacak
    10:53 Geleneksel Atlı Okçuluk Kadın Milli Takımı Uluslararası Şampiyonaya Katılacak

    Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu, ilk kez uluslararası bir şampiyonaya katılacak olan Geleneksel Atlı Okçuluk Kadın Milli Takımı'nın Rusya'da düzenlenecek olan Uluslararası Kadınlar Atlı Okçuluk Şampiyonası'na katılacağını duyurdu. Milli takım, 1 Mayıs'ta Rusya'ya gidecek ve 3-5 Mayıs tarihleri arasında şampiyonada mücadele edecek. Türkiye'nin bu branşta adını dünyaya duyurması hedefleniyor.

  • Şubat Ayında İnek Sütü Miktarı Azaldı
    10:52 Şubat Ayında İnek Sütü Miktarı Azaldı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, şubat ayında toplanan inek sütü miktarı bir önceki aya göre yüzde 2 azalarak 897 bin 379 ton oldu. Ayrıca, şubat ayında içme sütü üretimi yüzde 13,2 azalarak 133 bin 505 ton olarak gerçekleşti. Ayrıntılı verilere göre, inek peyniri üretimi yüzde 10,6 artarken, ayran üretimi yüzde 28,3, yoğurt üretimi yüzde 16,6, içme sütü üretimi yüzde 0,5, tereyağı üretimi ise yüzde 20,1 arttı.

  • Kartepe'de Yaya Geçidinde Kaza: Bir Kişi Tırın Altında Kaldı
    10:51 Kartepe'de Yaya Geçidinde Kaza: Bir Kişi Tırın Altında Kaldı

    Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde, yaya geçidinde ilerleyen bir tırın çarpması sonucu bir kişi tırın altında kaldı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan kişi hastaneye sevk edildi. Kaza saatler arasında şehir içi trafiğine çıkan tır sürücüsüne para cezası uygulandı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Şehit annesi Ergüzel:
    10:51 Şehit annesi Ergüzel: "Keşke o gün telefonu hiç kapatmasaydım"

    Şehit annesi Ergüzel: "Keşke o gün telefonu hiç kapatmasaydım" 6 Şubat depremlerinde evlerini kaybeden şehit aileleri, BAYKAR tarafından kurulan 2 bin kişilik konteyner kentte yaşamlarını sürdürüyor Şehit Ali Suna'nın annesi Elif Ergüzel Suna, "Şehit annesi olarak çok gururluyum, Allah razı...

  • Zonguldak'ta Mart Ayında 485 Konut Satıldı
    10:51 Zonguldak'ta Mart Ayında 485 Konut Satıldı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Zonguldak'ta geçen Mart ayında 485 konutun satışı gerçekleştirildi. TÜİK'in açıkladığı istatistiklere göre, 2024 yılı Ocak ayında 363, Şubat ayında 432 ve Mart ayında 485 konutun satışı gerçekleşti. Ayrıca, 2023 yılında Zonguldak ilçelerindeki konut satışlarına ilişkin istatistikler de paylaşıldı. Alaplı ilçesinde 381, Çaycuma ilçesinde 1090, Devrek ilçesinde 603, Karadeniz Ereğli ilçesinde 1652, Gökçebey ilçesinde 171, Kilimli ilçesinde 196, Kozlu ilçesinde 845 ve Merkez ilçede ise 1155 konutun satışı gerçekleşti.


Advertisement