İsrail'in Gazze'ye Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Saldırılarının Protesto Edilmesi

İsrail\'in Gazze\'ye Saldırılarının Protesto Edilmesi

ABD’de yaşayan Yahudilerin çoğunluğunu oluşturduğu bir grup Amerikalı, BM önüne mumlarla "Üzgünüz" yazdıktan sonra Filistin için dua etti.

12.08.2014 06:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de yaşayan Yahudilerin çoğunluğunu oluşturduğu bir grup Amerikalı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti. Grup, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi önüne mumlarla "Üzgünüz" yazdıktan sonra Filistin için dua etti.

Filistin'e destek vermek amacıyla düzenlenen protesto, New York'ta eğitim gören Suriye asıllı Müslüman ve İsrail asıllı Yahudi iki öğrenci tarafından birlikte organize edildi.

Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarının başlamasının ardından her iki taraf destekçilerinin gerçekleştirdikleri protestoları agresif bulan ve yapıcı mesajlar içermediği kanısına varan 21 yaşındaki Dania Darwish ve 23 yaşındaki Abraham Gutman, birlikte her iki kesimi şiddetin durması noktasında buluşturacak bir etkinlik planladı.

İlk olarak sosyal medya üzerinden Yahudi ve Arap evlilikleri ile dostluklarına dikkati çeken iki arkadaş, daha sonra kendileri gibi düşünen aktivistleri New York'ta bir araya getirip farklı bir eyleme imza attı.

BM Genel Merkezi karşısındaki Dag Hammarskjold Parkı'nın zeminine mumlarla "Üzgünüz" yazan, saldırılarda ölen Filistinlilerin adlarını ve boş dilek pankartlarını yerlere yapıştıran Darwish ve Gutman, destek veren çoğunluğu Yahudi Amerikalılara da "Yahudi ve Araplar, düşmanlığı reddedin", "Filistinli de İsrailli de insan değil mi?", "Onların ölümü, bizim kaybımız demektir" ve "Şimdi değil ise ne zaman?" yazılı dövizler dağıttı.

-Fatiha ve İhlas sureleri okundu-

Gazetecilerin ilgi gösterdiği etkinlikte, saldırılarda ölen Filistinlileri ve onların hikayelerini anlatan yazılar okundu, İbranice, İngilizce ve Arapça dualar edildi, Kur'an-ı Kerim okundu. Slogan atılmayan ve büyük bölümü yerde, oturularak gerçekleşen eylem sırasında bazı Yahudilerin gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi. Eylem, Darwish'in kalabalığa el açtırarak, Fatiha ve İhlas surelerini okutması ve mum yakılmasıyla son buldu.

Darwish, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliğe gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu belirtti. Bölgedeki şiddetin bir an önce durmasını isteyen kamuoyunun mesajının en uygun dille, ilgili mevkilere aktarmayı amaçladıklarını kaydeden Darwish, dikkati dağıtacağı gerekçesiyle Suriye'de yaşayan ailesiyle ilgili soruları yanıtsız bırakmayı tercih etti.

Eyleme Arapça, İngilizce ve İbranice, "Sessiz kalmayacağız" yazılı tişört giyerek gelen ve etkinlik sırasında gözyaşlarına hakim olamayan 72 yaşındaki ABD vatandaşı Yahudi Naomi Brussel de "Çok üzgünüm, orada masum insanlar ölüyor ve ben bunu durdurmak için hiçbir şey yapamıyorum" diye konuştu.

İsrail'in, İsrail halkı ve Yahudileri korumak için Gazze'ye saldırdığını bildiren Brussel "Hayır, onlar bunu benim için yapmıyor. Çok kızgınım ve çok çok çaresiz hissediyorum. Kaç kişi daha ölecek?" diye konuştu.

Protestoya yaşlıların yanı sıra çok sayıda çocuk da katıldı. - New York

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta meydana gelen depremde Muhsin Yazıcıoğlu Cami'nin dışında hasar oluştu
    22:13 Tokat'ta meydana gelen depremde Muhsin Yazıcıoğlu Cami'nin dışında hasar oluştu

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde Sivas'ın Şarkışla ilçesindeki Muhsin Yazıcıoğlu Cami'nin dışında bulunan mermer bloklarda hasar meydana geldi. Şarkışla Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, depremin ilçede hissedildiği ancak herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı belirtildi. Cami yapısında herhangi bir hasar oluşmadığı ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinin iletilmesi gerektiği ifade edildi.

  • Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı
    22:11 Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı

    Tokat'ta meydana gelen depremden kaçarken yaralanan yaşlı kadın, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde, Nazile Yeşilkaya ocakta madımak yemeği yaparken üstüne betondan tuğlalar düştüğünü ve bayıldığını ifade etti.


Advertisement