İsrail'in Gazze'ye Saldırısı - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Saldırısı

İsrail\'in Gazze\'ye Saldırısı

İHH Genel Başkanı Yıldırım: "Şu ana kadar 700'e yakın yaralı, 70'ten fazla şehit var. İsrail askeri noktaları vurduğunu söylüyor ama vurulan yerlerin ancak yüzde 5'i askeri değerlendirilebilir.

10.07.2014 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail'in Gazze'ye saldırısına ilişkin, "Şu ana kadar 700'e yakın yaralı, 70'ten fazla şehit var. İsrail, askeri noktaları vurduğunu söylüyor ama vurulan yerlerin ancak yüzde 5'i askeri değerlendirilebilir. Sivil insanlar vuruluyor, dünyayı kandırıyorlar" dedi.

Beyoğlu'ndaki Galatasaray Lisesi önünde toplanan İHH İstanbul Şubesi üyeleri, ellerindeki Filistin bayraklarıyla "Her yer Filistin, hepimiz Filistinliyiz" ve "İstanbul'dan Gazze'ye bin selam" sloganları attı. Sık sık tekbir getiren grup, "Gazze kuşatması direnişle kırılacak" ve "Gazze'ye İsrail saldırısını durdurun" yazılı pankartlar açtı.

Bu sırada gruptakilerin arasına girerek "bozkurt" işareti yapan bir kişi lise önünden uzaklaştırıldı.

Grup adına açıklama yapan İHH Genel Başkanı Yıldırım, Gazze'deki saldırılarda İsrail'in sivilleri vurduğunu belirterek, "Şu ana kadar 700'e yakın yaralı, 70'ten fazla şehit var. İsrail, askeri noktaları vurduğunu söylüyor ama vurulan yerlerin ancak yüzde 5'i askeri değerlendirilebilir. Sivil insanlar vuruluyor, dünyayı kandırıyorlar" dedi.

Yıldırım, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarla ilgili birilerinin bir şeyler yapması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Buradaki Yahudi cemaatine çağrıda bulunuyorum. Biz Yahudi düşmanı değiliz, dünyayı böyle kandırmayın. Şu anda İsrail'in saldırısını kınayan Yahudiler de var. Dünyanın her tarafında eylemler örgütleniyor. Buralara Yahudiler de katılıyor. Siyonistlere sesleniyoruz. Siyonistlere destek veren Türkiye'deki siyonistlere sesleniyoruz. Sakın ha uçaklara binip de İsrail'in yanında Filistinlilerle savaşmak için buradan yola çıkmayın. Kimler savaşa gidiyor, kimler Filistinlilerle savaşıyor, tespit edilecek. Mahkeme önüne çıkarılacaksınız."

Siyonist İsrail'in parasının çoğunun Türkiye'de yaşayan siyonist kökenli insanların olduğunu bildiklerini söyleyen Yıldırım, "Bu nedenle bu siyonistlere diyoruz ki, 'İsrail'deki gücünüzü kullanın ve bu saldırıyı durdurun'. Bu saldırı sadece İsrail'deki siyonistlere zarar vermez, sizlere de zarar verir. Siyonist firmaların ürünlerini boykot etme kararımız vardır. Türkiye'deki siyonist firmaların hepsi biliniyor. Hangi firmaların MOSSAD'a vergi verdiğinin bilinmediği mi zannediliyor. Aklınızı başınıza alın" şeklinde konuştu.

Gazze'ye yardım çağrısı

Gazze'ye düzenlenen saldırılarda ağır yaralananlar olduğunu hatırlatan Yıldırım, "Bu yaralıları dışarı çıkarmak zorundayız. Ameliyat malzemeleri bitmek üzere, ilaç ihtiyacı var. Bir an önce Refah kapısının insani yardımlara açılması için elden gelen bütün çabaların gösterilmesi gerekiyor" dedi.

Tüm sivil toplum ve yardım kuruluşlarını Gazze için düzenlenecek bir yardım kampanyasında birleşmeye çağıran Yıldırım, "Bu yardım kampanyasını Gazze'ye kadar ulaştıralım. İster deniz yoluyla ister karadan bunları Gazze'ye ulaştıralım. Gazze'yi yalnız bırakamayız" şeklinde konuştu.

Yıldırım, Gazze'ye yönelik saldırılarda hayatını kaybedenler için yarın Fatih Camisi'nde cuma namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılınacağını aktararak, tüm Müslümanları namaza beklediklerini ifade etti.

"Camilere saldırılar provokatif"

Esenyurt'ta bir camiye yönelik saldırılara da değinen Yıldırım, "Türkiye'deki birtakım camilere saldırı olduğunu biliyoruz. Bu saldırıların provokatif amaçlı olduğunu düşünüyoruz. Ne Caferi, ne Sünni camisine asla saldırılmamalıdır. Bunu fırsat bilen güçler Gazze'yi boğuyorlar" dedi.

Gruptakiler, açıklamanın ardından tekbir getirerek dağıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement