Trabzon ve Gümüşhane'de Gazze Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Trabzon ve Gümüşhane'de Gazze Saldırısı

Trabzon ve Gümüşhane\'de Gazze Saldırısı

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar Trabzon ve Gümüşhane'de protesto edildi.

11.07.2014 15:25  Güncelleme: 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar Trabzon ve Gümüşhane'de protesto edildi.

İskenderpaşa Camisi önünde bir araya gelen ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yer aldığı Trabzon Sivil İnisiyatifi üyeleri, tekbir getirerek İsrail aleyhine sloganlar attı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Hamza Özdemir, İsrail'in karakterine uygun şekilde insan haklarını ihlal etmeye devam ettiğini belirterek, başlatılan yeni kuşatma nedeniyle evlerin basıldığını ve Filistinlilerin hukuksuz bir şekilde tutuklandığını söyledi.

Ramazan ayında dahi tüm insani değerlerin İsrail tarafından ayaklar altına alındığını ifade eden Özdemir, "Katliamlar zincirine bir yenisi daha eklenmiştir. Siyonist İsrail insanlığın ortak utancıdır. Katil İsrail'i kınıyor ve lanetliyoruz. Sabretmek boyun eğmek değil, direnmektir. Ne var ki son saldırılarla birlikte sabır taşı çatlamıştır. Gazze ateş altındayken uluslararası camianın tepkisiz kalması ise her yönüyle utanç vericidir" dedi.

İslam ülkelerinin İsrail'in saldırıları karşısında birlikte hareket etmeyi başaramadığına işaret eden Özdemir, "Sessiz kalmak 'ama' ve 'ancak' ile başlayan cümle kurmak işbirçilikle zilletle ve pasiflikle açıklanabilir. Filistin'de yaşanan büyük vahşete ve soykırıma seyirci kalmak hiçbir erdemli insana ve Müslüman'a yakışmaz. Allah için onurlu insanlara yakışanı yapıp bir an önce harekete geçmeliyiz. Son sözümüz, 20 yüzyılın ilk çeyreğinden itibaren terör örgütü olarak Müslüman kanı akıtmaya başlayan insanlık onurunu ayaklar altına alan katil İsrail'i kınıyor ve lanetliyoruz" diye konuştu.

-Gümüşhane

Gümüşhane Kemaliye Camisi'nde, cuma namazının ardından Anadolu Gençlik Derneği üyeleri ile vatandaşlar, ellerinde pankartlarla İsrail'in saldırılarını kınadı.

Anadolu Gençlik Derneği Gümüşhane Şubesi Sekreteri Mehmet Fatih Öden, burada yaptığı basın açıklamasında, Birleşmiş Milletler, ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği'nin, İsrail'in saldırılarını bir savunma hakkı olarak nitelendirdiğini belirterek, "İsrail, gençlerin öldürülmesini tüm dünyaya Hamas'ın işi şeklinde pazarlıyor. Saldırıya uğramışlık bahanesi ile Filistin halkına karşı katliamı meşrulaştırmak istiyor. BM, ABD ve AB, İsrail'in 70 yıldır oynadığı oyunun doğal aktörleridir. İsrail, her ramazan ayını Müslümanlar için kan gölüne dönüştürmeyi rutine bağlamıştır. Son saldırılarda 100 kadar Müslüman şehit edilmiştir. 300 kadar Filistinli yaralanmıştır" dedi.

Türk milletinin bu gidişatın farkına varması gerektiğini kaydeden Öden, "Kahrolsun İsrail demekle İsrail kahrolmaz. İsrail ancak ve ancak güçten anlar. Tüm dünyanın başına bir musibet olan İsrail, işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacaktır, zafer Müslümanların olacaktır" ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması sonrası Gazze'de ölenler için gıyabi cenaze namazı kılınarak dua edildi. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trabzon ve Gümüşhane'de Gazze Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement