İsrail'in Gazze'ye saldırısı - - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye saldırısı -

İsrail\'in Gazze\'ye saldırısı -

Bayramiç ilçesinde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için 4 sendikanın üyeleri gıyabi cenaze namazı kıldı.

23.07.2014 19:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayramiç ilçesinde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için 4 sendikanın üyeleri gıyabi cenaze namazı kıldı.

Eğitim-Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Eğitim-Sen üyeleri, Çarşı Camisi'nde saf tuttu. Bayramiç Müftüsü Muharrem Ateş'in kıldırdığı gıyabi cenaze namazının ardından Gazze'de hayatını kaybedenler için dua edildi.

Namazın ardından Yıldırım Akbulut meydanına gelen sendika üyeleri adına Eğitim-Bir-Sen Bayramiç Temsilcisi Mustafa Özcan, yaptığı açıklamada, İsrail'in tek taraflı bir saldırı üzerinden soykırım yaptığını söyledi.

Ortada bir savaş olmadığını, "katil İsrail"in dünyanın gözü önünde soykırım yaptığını belirten Özcan, "Gazze'de her geçen saat bilanço daha da ağırlaşmaktadır. Gazze'de insanlık ölüyor. Geçmişte yapılan hiçbir savaşta çocuklara bu derece hedefe konulmadı. Katil İsrail çocukları hedef alıyor. İş dünyası, sivil toplum kuruluşları, sendikalar kınama konumunda olamazlar. Kınamak bunlar için acziyettir. Yani eylem ve söylem gereklidir" dedi.

Özcan, İsrail'e karşı her türlü sosyal ve ekonomik boykot uygulaması gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Siyonist rejimle ilişkilerin tamamının sıfıra çekilmesi çağrısında bulunuyoruz. Artık sadece ticari mallar değil, İsrail'in Türkiye'de resmi yetkilisi hangi ilimizde, ilçemizde, beldemizde varsa tamamını kovmalıyız. Devam etmekte olan anlaşma varsa, hepsini yırtıp atmalıyız. İsrail terör uygulamalarına son verinceye kadar vicdanı olan bütün insanları, 'insan haklarından yanayım' diyen bütün devletleri, İsrail'i yalnızlaştırmak için göreve çağırmalıyız. Ekonomik, sosyal, siyasal her açıdan İsrail'i sıkıştırmak lazım ki bir daha saldırı yapacak halleri kalmasın, mecalsiz hale gelsinler."

Açıklamanın ardından, katılımcılar "kahrolsun İsrail" şeklinde slogan atıp, dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye saldırısı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement