Gazze İçin İmza Kampanyası Başlatıldı - Son Dakika
Güncel

Gazze İçin İmza Kampanyası Başlatıldı

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybedenler için Sakarya ve Çankırı'da gıyabi cenaze namazı kılındı, Zonguldak'ta imza kampanyası başlatıldı.

25.07.2014 15:52  Güncelleme: 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybedenler için Sakarya ve Çankırı'da gıyabi cenaze namazı kılındı, Zonguldak'ta imza kampanyası başlatıldı.

İHH İnsanı Yardım Vakfı Sakarya Temsilciliği'nin çağrısıyla Orhan Camisi önünde toplanan grup, gıyabi cenaze namazı kıldı.

Grup adına açıklama yapan İHH Temsilcisi Ruhi Ademoğlu, Gazze'de şehit sayısının 800'ü geçtiğini söyledi.

Ademoğlu, sivil halkı bilinçli bombalayan İsrail'i kınamak için toplandıklarını belirterek, "Gazze'de yüzlerce çocuk, kadın şehit edildi, halen devam ediliyor. Dün, Birleşmiş Milletlerin güvenli sanılan okulu vuruldu ve orada da onlarca çocuk şehit edildi. Okul, hastahane ve evler özellikle hedef seçiliyor" diye konuştu.

Gazze'de katliam olduğunu vurgulayan Ademoğlu, şunları kaydetti:

"Gazze'de büyük katliam var ve hala dünya, bu katliamı yapanların arkasında olduklarını sürekli deklare ediyor. Müslüman kardeşler olarak hepimiz Gazze'deki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu seslendirmek üzere toplanıyoruz ve haykırıyoruz. Gazze'de onurlu direniş var. Gazze'de siyonistlere yaptıklarını ödeten güzel Müslüman kardeşlerimiz var. Onurlu, şerefli mücadele var. Siyonistler ölümden korkuyorlar, karşılarındaki Müslümanlar ise sadece Allah'tan korkuyorlar ve sadece Allah'tan af diliyorlar."

- Çankırı

Ahmet Yesevi Camisi'nde cuma namazının ardından bir araya gelen vatandaşlar, gıyabi cenaze namazı kıldı, dua etti.

Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Solak, grup adına yaptığı konuşmada, İsrail'in kan kusmaya devam ettiğini söyledi.

İsrail'in uyguladığı vahşete dünyanın sessiz kaldığına dikkati çeken Solak, şöyle konuştu:

"İsrail, insanlıktan çıkıyor' demek mümkün değil çünkü ne İsrail Devleti ne de yöneticileri hiçbir zaman insan olmayı, politikalarını insanlık eksenli belirlemeyi tercih etmedi. Sadece Müslüman, kıblesi Mekke, peygamberi Hz. Muhammed olduğu için katledilen Filistinliler var. İsrail, insanlar üzerine ölüm bombaları yağdırıyor. İsrail, Gazze'de sadece çocuk, Müslüman, kadınları, erkekleri ya da yaşlıları öldürmüyor. İsrail, Gazze'de ve Filistin'de doğrudan insan ve insanlığı hedef alıyor."

İsrail aleyhine slogan atan grup, daha sonra dağıldı.

- Zonguldak İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı gönüllüleri, "Gazze için canlı kalkan oluyoruz" imza kampanyası başlattı.

Kampanya doğrultusunda kent merkezindeki Şehitler Anıtı önünde stant açıldı.

İHH gönüllüsü Yusuf Taha Yıldırım, yaptığı basın açıklamasında, İsrail'in havadan, denizden ve karadan gerçekleştirdiği saldırılarda ölenlerin yüzde 80'inin siviller olduğunu söyledi.

Sorumluluk hisseden herkesin kardeşleri için somut adımlar atma zamanının geldiğini anlatan Yıldırım, "Filistin halkına destek için bulunduğumuz ülke ve şehirlerde İsrail işgal rejimi elçilikleri önünde eylemleri daimi nöbete çeviriyoruz. Tüm vicdan sahibi halkımızı İsrail işgal rejimi elçilikleri önünde 'canlı kalkan' gönüllüsü olmak üzere imza atmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

- Kocaeli

İzmit Sabri Yalım Parkı'nda bir araya gelen İnsan Hakları Savunucuları Derneği (İHSD) üyeleri, "Gazze'de katledilen benim bebeğim", "İşkenceci İsrail haritadan silinmelidir", "Gazze Kocaeli'dir, Filistin Türkiye" ve "Kudüs bizimle özgürleşecek" dövizleri taşıyarak, İsrail aleyhine slogan attı.

Burada grup adına açıklama yapan İHSD Genel Başkanı Ali Akbaş, Kudüs'ün, sevginin kardeşliğinden, barışın simgesinden, hüznün ve acıların başkentliğine geçişe zorlandığını söyledi.

"Kim neye inanıyorsa, inancının kökünü bu kentin caddelerinde, manevi havasında bulmuş, İbrahim Peygamber'in hayatı bu kent ile özdeşmiş. Müslümanların ilk kıblesi Kudüs, özgürlüğün ve bağımsızlığın da simgesidir" diyen Akbaş, bugün gelinen noktada siyonist İsrail rejiminin Müslümanları acımasızca katlettiğini, ibadetlerine engel olduğunu belirtti.

Akbaş, ümmet inancını paylaşmayan bölgedeki İngiliz ve emperyalist işbirlikçisi yönetimlerin Filistin toprakları ve Kudüs'ün işgal edilip, İsrail Devleti kurulmasına göz yumduklarını öne sürdü.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Gazze İçin İmza Kampanyası Başlatıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazze İçin İmza Kampanyası Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement