İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları

Mursi dönemi Enformasyon Bakanı Abdulmaksud: "Darbecilerin, İsrail'in karşısındaki tavrı, Mısır halkının duygularını yansıtmıyor.

18.07.2014 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi dönemi Enformasyon Bakanı Salah Abdulmaksud, Mısır yönetiminin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları karşısındaki duruşunu eleştirdi.

Abdulmaksud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Darbe yönetiminin, düşman İsrail'in Gazze'ye saldırısı karşısında takındığı tavır, kardeş Filistin halkının yardımına koşmaktan hiçbir zaman geri durmamış Mısır Halkının duygularını değil, bilakis Siyonistlerin ve ABD'nin desteğiyle ülke yönetimini ele geçirmiş bir grup darbecinin duygularını yansıtmaktadır" dedi.

Mısır'ın bir yıl boyunca neredeyse sürekli olarak Gazze halkının dışarıya açılan tek kapısını kapalı tuttuğunu ve "can damarları" sayılan tünellerini yıktığını hatırlatan Abdulmaksud, Mısır'ın başlattığı ateşkes girişimini eleştirdi.

- "Acizlik, utanç verici ve komplo"

Mısır'ın ateşkes önerisinin, "Filistinli direniş gruplarına danışılmadan sadece Mısır ve İsrail heyetleri arasında, darbe komutanı (Sisi) ve Siyonist Başbakan (Netanyahu) arasındaki gizli görüşmelerle hazırlandığını" savunan Abdulmaksud, bu öneriyi "utanç verici bir komplo" olarak nitelendirdi.

Abdulmaksud, Gazze'deki direniş hareketlerinin söz konusu ateşkes girişimini reddetmesi hakkında şunları söyledi:

"Siyonist analistlerin açıklamalarına göre Sisi, katil ile maktulü, cellat ile kurbanı ve Siyonistlerin işlediği suçlarla direnişi bir tutan ateşkes önerisiyle İsrail'e hizmet etmek istedi. Ancak ümmet adına savaşan direniş hareketleri bu alçak talebi reddederek iyi iş çıkardı."

"Mursi ile darbeci Sisi'nin Gazze için yaptıkları kıyaslanamaz"

Mursi'nin 2012'de Gazze'ye saldıran İsrail'e, "Sizi, kalpleri Kudüs ve Mescid-i Aksa için çarpan Mısır halkının öfkesine karşı uyarıyorum. Mısır, Gazze'deki kardeşlerimize saldırmanız karşısında eli kolu bağlı durmayacak" sözlerini hatırlatan Abdulmaksud, "Darbe lideri Sisi ise saldırılar başladıktan hemen 2 gün geçtikten sonra, Mısır'ın İsrail'e karşı zaferinin yıldönümü gününde yaptığı konuşmada konuya tek cümleyle dahi değinmedi" diye konuştu. Abdulmaksud, şunları kaydetti:

"Mursi döneminin seçilmiş başbakanı Hişam Kandil, bakanları ve Meclis başkanı Saad el-Ketatni'nin öncülüğündeki bir siyasi ve sivil şahıslardan oluşan bir ekip, Siyonist düşmana ve arkasında duranlara Mısır ve Filistin halkının bir olduğunu anlatan mesaj iletmişti. Dolayısıyla Mursi ile Darbeci Sisi'nin Gazze için yaptıkları kıyaslanamaz."

"Medya, Mısır halkını temsil etmiyor"

"Mısır'da darbe yönetimiyle paralel hareket eden ve Filistin direniş hareketlerini özellikle Hamas'ı kötüleyen medyanın gerçekleri yansıtmadığını ve Mısır halkını temsil etmediğini" söyleyen Abdulmaksud, sözlerini şöyle tamamladı:

"Mısır halkına, vicdanlı gazeteci ve basın mensuplarına, ümmetin şeref ve izzetini savunan kardeş Gazze halkına karşı görevlerini yerine getirme ve Siyonist medyayla mücadele etme çağrısı yapıyorum."

İsrail'in, 7 Temmuz'da Gazze'ye başlattığı saldırılarda, 266 Filistinli hayatını kaybetti, 2 bin kişi yaralandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement