İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları

Özgür Der üyesi bir grup, saldırılara destek verdiği gerekçesiyle ABD'yi protesto etti.

23.07.2014 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özgür-Der üyesi bir grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına destek verdiği gerekçesiyle ABD'yi protesto etti.

İstinye'de buluşan gruptakiler, "Gazze'den Halep'e, Musul'dan Kahire'ye direnen ümmete bin selam" pankartı açtı, "Stop US-İsrail Massacre in Gaza" ve "Gazze'de vahşet bir Amerikan İsrail ortak yapımıdır" yazılı dövizler taşıdı.

Tekbir getirerek ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na doğru yürüyüşe geçen gruptakiler, "Hamas vuruyor, İsrail çöküyor", "Hepimiz Hamas'ız, hepimiz Filistinliyiz", "Yaşasın küresel intifada" sloganları atarak, Suriye ve Filistin bayrakları taşıdı.

Başkonsolosluk önünde toplanan gruptakiler, bir süre daha ABD ve İsrail aleyhine slogan attı.

Burada konuşan gazeteci-yazar Adem Özköse, İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamı protesto etmek ve İsrail'in en büyük destekçisi olan ABD'ye tepkilerini göstermek için toplandıklarını söyledi.

İsrail'in saldırılarında şu ana kadar yaklaşık 700 kişinin öldüğünü ve 4 binden fazla kişinin yaralandığını ifade eden Özköse, "Gazze'de camiler, hastaneler ateş altında tutuluyorsa en az İsrail kadar İsrail'in destekçisi ABD de sorumludur. ABD Dışişleri Bakanı Kerry yaptığı açıklamalarda sonuna kadar İsrail'in yanında olduğunu söylüyor. Biz de Türkiyeli Müslümanlar olarak İsrail'le savaşan Hamas'ın ve Gazze halkının arkasındayız" diye konuştu.

Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Türkmen de Filistin'de katliam gerçekleştiren İsrail'in koşulsuz destekçisi ABD'yi protesto ettiklerini kaydetti.

Gazze'deki saldırılardan, İsrail'den çok ABD'nin sorumlu olduğunu söyleyen Türkmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"BM Güvenlik Konseyi'nde son Gazze saldırısı ele alındı. İşbirlikçi Ürdün hükümeti hariç, diğer 14 ülke ABD'nin finansmanıyla Hamas'ın direnişini kınadı ve İsrail'in arkasında olduklarını ilan ettiler. ABD bu karar sürecinde BM'ye 47 milyon dolarlık yardımda bulundu. Aynı Amerika, İsrail'de kurulan demir kubbe için 225 milyon doları İsrail'e hibe etti. Aynı Amerika her yıl İsrail'e değişik silahlar sunuyor ve karşılıksız yardımda bulunuyor. Küresel emperyalizmin lideri ABD ve diğer şürekası, İsrail'i sürekli destekliyor ve şımartıyor. ABD'de 5 milyon Yahudi var, Müslüman sayısı aslında daha fazla. ABD'deki Yahudilerin büyük bir kısmı İsrail'i eleştiriyor. Bir kısmı global sermayeden ve kendi çıkarından yana. Az bir kısmı ise siyonist. Bu siyonistler mi ABD'yi korkutuyor? Yoksa ABD ve küresel kapitalizm, emperyalizmin bir çeşidi olan siyonizmi kullanarak, İslami direnişi engellemeye mi çalışıyor? ABD, İsrail'i bir jandarma üssü, bir denetleme karakolu olarak kullanıyor."

Gazze'den Ablukayı Kaldırma Komitesi Üyesi Muin Naim de komite üyesi olmasına rağmen İsrail'in engellemeleri dolayısıyla Gazze'ye giremediğini belirtti.

Gazze'deki İsrail saldırılarından ABD'yi sorumlu tutan Naim, "Filistin'de akan her damla kandan İsrail ve İsrail'in destekçisi ABD sorumludur. Bu desteğe artık ABD vatandaşlarının karşı çıkması lazım. Çünkü onların vergileriyle alınan silahlarla evlerimiz yıkılıyor, çocuklarımız öldürülüyor. Filistin'de yapılan zulmün emrini ABD veriyor. Bize atılan her bomba ABD ürünüdür. ABD'nin güdümünde giden BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, saldırılardan Filistinlileri sorumlu tutuyor. Saldırılarda ölen İsrail askerleri için başsağlığı dileyen Ban Ki-mun, bombalarla bedenleri parçalanan Gazzeli çocuklar için bir kelime dahi etmemiştir" ifadelerini kullandı.

Protesto eylemine, Grup Yürüyüş de söylediği marşlarla destek verdi.

Konuşmaların ardından ABD ile İsrail bayraklarını yakan ve Başkonsolosluk duvarına sprey boyayla "Burası katillerin yuvasıdır" yazan gruptakiler, bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.

Polisin, Başkonsolosluğa çıkan yolu trafiğe kapattığı ve bina önünde barikat kurarak önlem aldığı eylemi, Başkonsolosluk çalışanları da pencerelerden izledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement