İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarının Protesto Edilmesi

Yavuz Sultan Selim Gençlik Derneği ile İsmail Ağa dernekleri üyesi kalabalık bir grup, Saraçhane Parkı'nda eylem yaptı.

24.07.2014 01:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yavuz Sultan Selim Gençlik Derneği ile İsmail Ağa dernekleri üyesi kalabalık bir grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Fatih'teki Saraçhane Parkı'nı teravih namazının ardından dolduran binlerce kişi, ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıdı. İsrail aleyhine sloganlar atan gruptakiler, Kur'an-ı Kerim okuyarak, dua etti.

Eylemde konuşan Yavuz Sultan Selim Gençlik Derneği Danışma Kurulu Başkanı Hüsnü Kılıç, Kadir Gecesi'nde Gazze için dua edilmesini isteyerek, şunları söyledi:

"Gazzeli yiğit kardeşlerimizin direnişlerine dualarımızla katılalım. Gözyaşlarımızla Gazzeli kardeşlerimizin, nerede olursa olsun masum ve mazlum bütün Müslüman kardeşlerimizin yanında olalım. Belki de bu gece, ümmetin şeref ve haysiyetini temsil eden Gazze direnişinin, sömürgeci Haçlı güruhu ile ebediyen lanetlenmiş siyonist şer ittifakının kumpaslarıyla uzun yıllar bölünmüş ve parçalanmışlığımızın sona ermesinin, şerefli İslam birliğinin ve ümmet bütünlüğünün yeniden inşasına vesile olacağı gecedir."

Kılıç, tüm dünyanın gözü önünde işlenen cinayetler, vahşet ve katliamların, bütün dünyanın ve insanlığın tanıklığı nispetinde ortak olduğu bir insanlık suçu ve onursuzluk tablosu olduğunu vurgulayarak, "Özellikle bugün Gazze'de yaşanan İsrail zulmü, saldırganlık, vahşet ve katliamları, çocuk, kadın, hasta, yaşlı ve yaralı cinayetlerini 'meşru müdafaa' sayan ve bu katliamlara kahramanca direnen Hamas'ı kınayan ABD, BM ve AB gibi sömürgeci hegomanyacı güçler, bu katliamların ve vahşetin gerçek failleridir" diye konuştu.

Açıklamanın ardından, eyleme katılanlar İsrail'in saldırılarına maruz kalan Gazzeliler için dua etti.

Eylemin sabah saatlerine kadar süreceği öğrenildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement