İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırısı - Son Dakika
Yerel

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırısı

İsrail\'in Gazze\'ye Yönelik Saldırısı

Muş Alparslan Üniversitesi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısına karşı bir bildiri yayımladı.

21.07.2014 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Alparslan Üniversitesi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısına karşı bir bildiri yayımladı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye üniversiteleri olarak, işgalci İsrail yönetiminin, 8 Temmuz 2014 tarihinde Gazze Şeridi'ne yönelik olarak başlatılan hava ve devamında kara saldırılarını şiddetle kınıyoruz" denildi.

Saldırıların, uluslararası hukukun açıkça ihlal edildiğinin göstergesi olduğu vurgulanan açıklamada, başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere, ABD, AB ve Arap yönetimlerinin önemli bir kısmının bu süreçteki açık desteklerinin, İsrail'in daha da saldırganlaşmasının temel nedeni olduğu kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Uluslararası toplum, İsrail'in insanlık ve savaş suçu olan bu politikalarına göz yummaktadır. Rektörler olarak, Gazze'deki zulme karşı ulusal ve uluslararası platformda kamuoyu oluşturma konusunda her türlü sorumluluğu alacağız. Gazze'deki kardeşlerimize destek olmak için ülke çapında tüm üniversitelerimizde destek ve yardım kampanyaları başlatarak, Gazze'de hayatını kaybeden ve yaralanan mağdurlar için İsrail yönetiminin tazminat ödemesi için tüm hukuki yolları kullanacağız. Katliam emrini veren ve uygulayanların, uluslararası hukuk nezdinde hesap vermelerinin ve cezalandırılmalarının takipçisiyiz. Gazze'ye yönelik hukuksuz abluka ve işgalin kaldırılması için uluslararası kamuoyunu harekete geçirecek ve işgal edilmiş öz vatanlarında cezaevi hayatı yaşayan kardeşlerimizin, Başkenti Kudüs olan Bağımsız Filistin Devleti kurulması taleplerini destekleyeceğiz." - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement