İsrail'in İhlalleri Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

İsrail'in İhlalleri Protesto Edildi

İsrail\'in İhlalleri Protesto Edildi

Gazzeli onlarca genç, İsrail'in Mescid i Aksa'ya yönelik ihlallerini protesto etti.

18.04.2014 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazzeli onlarca genç, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini protesto etmek amacıyla, "Aksa'yı Koruma Cuma'sı" adı altında yürüyüş düzenledi.

"İntifada Gençliği Koalisyonu"nun çağrısı üzerine toplanan protestocular, İsrail-Gazze sınırında yer alan Naha Oz askeri geçiş noktasına doğru yürüyüşe geçti. Göstericiler, Kudüs ve Aksa'ya destek sloganları atarak, Arap ve İslam dünyasını Mescid-i Aksa için harekete geçmeye çağırdı.

İntifada Gençliği Koalisyonu sözcüsü Cemal Yagi yaptığı açıklamada, "Düşman İsrail'in,  Mescid-i Aksa'nın kırmızı çizgimiz olduğunu anlaması lazım. İsrail, tüm dünyanın gözü önünde Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine devam ediyor. Biz Arap ve İslam dünyasından ciddi adım atmalarını bekliyoruz" dedi.

Öte yandan İsrail askerleri, yürüyüşe gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Olayda çok sayıda kişinin gazdan etkilendiği belirtildi.

İntifada Gençliği Koalisyonu, Kudüs ve Batı Şeria'daki gençlere, Mescid-i Aksa'ya destek yürüyüşü düzenleme çağrısı yapmıştı. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in İhlalleri Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement