Denizli'de Mescid-i Aksa İçin Protesto - Son Dakika
Güncel

Denizli'de Mescid-i Aksa İçin Protesto

İsrail'in Mescid-i Aksa'yı Müslümanlara kapatması Denizli'de protesto edildi.

31.10.2014 18:38  Güncelleme: 18:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi (SP) Denizli Gençlik Kolları üyesi bir grup, İsrail'in Kudüs'te Mescid-i Aksa'yı müslümanlara kapatmasını protesto etti.

Delikliçınar Meydanı'nda bir araya gelen grup adına basın açıklaması yapan SP Denizli Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Ali Kırgız, İsrail'in Mescid-i Aksa'yı kapatmasına tepki göstererek, islam alemine güç birliği yapması çağrısında bulundu. İsrail'i sert bir dille kınayan Kırgız, şunları söyledi:

"Mescid-i Aksa'nın sahasıyla, kubbeleriyle, ilim meclisleriyle ve tüm müştemilatıyla sadece müslümanlara ait olduğunu ısrarla vurgulamak istiyoruz. Mescid-i Aksa'nın tek bir karışından dahi taviz verilemez. İşgal güçlerinin Ekim 1990'da Mescid-i Aksa'da gerçekleştirdiği, 22 Filistinli'nin şehit olduğu ve onlarcasının yaralandığı El-Aksa Katliamı'nın bir daha yaşanmaması gerektiğini düşünüyoruz. İşgal yönetimini Mescid-i Aksa'yı ve cemaatini hedef alan saldırılarına son vermesi yönünde uyarıyoruz. Mescid-i Aksa'ın kuşatılma sebebi; işgal ordusunun yenilgiyi ve zilleti tattığı 'Yenilmiş Ekin Savaşı'nın misillemesidir. Bu nedenle, Mescid-i Aksa'ın kuşatılmasını  kınıyoruz. İşgal güçleri derhal kutsal yerlerimizi terk etmelidir."

Açıklamanın ardından grup, İsrail aleyhine de slogan atarak meydandan ayrıldı. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Denizli'de Mescid-i Aksa İçin Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement