İsrail'in Mescid-İ Aksa'yı Kapatmasını Protesto Ettiler - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Mescid-İ Aksa'yı Kapatmasını Protesto Ettiler

İsrail\'in Mescid-İ Aksa\'yı Kapatmasını Protesto Ettiler

Levent'teki israil Başkonsolosluğu'nun önünde toplanan bir grup, İsrail tarafından Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'nın kapatılmasını protesto etti.

31.10.2014 01:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Levent'teki israil Başkonsolosluğu'nun önünde toplanan bir grup, İsrail tarafından Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'nın kapatılmasını protesto etti. Eylem sırasında gruptan bazı kişiler İsrail bayrağını ateşe verdi.

İsrail tarafından Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'nın kapatılmasını protesto eden Anadolu Gençlik Derneği ve Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları üyesi yaklaşık 200 kişi, saat 22.00 sıralarında Levent'teki İsrail Başkonsolosluğu'nun bulunduğu plaza önünde toplandı. Burada sık sık tekbir getiren ve ellerinde "Kahrolsun İsrail" yazılı dövizler bulunan kalabalık, " Hamas'a Selam, Direnişe devam", "Kahrolsun İsrail" şeklinde sloganlar atarak, "Hayat İman ve Cihad" yazılı bir pankart açtı.

"KATİL İSRAİL KUDÜS'DE, MESCİD-İ AKSA'DA KAN DÖKÜYOR"

Grup adına Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut basın açıklamasını yaptı. Bulut, yaptığı açıklamada, "Katil İsrail yine Kudüs'te Mescid-i Aksa'da kan döküyor, yıkıyor, yakıyor. Maalesef son üç haftadan beri bizim ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'da ibadet yasaklanır hale gelmiştir. Bugün bu katil İsrail Mescid-i Aksa'da ezan sesini bile yasaklama cüretini gösterebilmiştir. Boş laf, edebiyat dönemi bitmiştir. Kınamakla, boş laflarla, süslü kelimelerle İsrail'in bu zulmü, bu katliamları, bu rezillikleri durdurulamaz. Buradaki bu eylemlerimiz elbette ki İslami bir duruşu ortaya koyar, ama neticelenmez. Bunun tek yolu ülkenin yöneticilerinin gereğini yerine getirmesinden geçer. Sizin vesilenizle bu ülkenin tüm yöneticilerine sesleniyorum. Artık konuşmayı bırakın ve gereğini yapın" dedi.

İSRAİL BAYRAĞI YAKILDI

Basın açıklamasının ardından Mescid-i Aksa'nın açılması ve Karaman'ın Ermenek İlçesi'ndeki madende mahsur kalan 18 işçi için dualar edildi. Bu sırada bir protestocunun cadde üzerinde bulunan direğe tırmanarak duaya eşlik etmesi dikkat çekti. Grup içerisinden sıyrılan bazı kişiler ise, İsrail bayrağını ateşe vererek üzerine bastı.

POLİS ÖNLEM ALDI

Protesto sırasında, Çevik Kuvvet ekipleri İsrail Başkonsolosluğu önünde önlem aldı. Konsolosluk önü, polis bariyerleri ile çevrildi; TOMA'lar hazır bekletildi. Kalabalık gösterinin ardından olaysız şekilde dağıldı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İsrail'in Mescid-İ Aksa'yı Kapatmasını Protesto Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement