İsrail'in Şucaiyye Katliamı - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Şucaiyye Katliamı

İsrail askerlerinin Gazze'nin doğu kesimlerine düzenlediği yoğun bombardımanın ardından çok sayıdaki yaralının yanı sıra bölge sakinleri de "güvenli bir sığınak" olarak gördükleri Şifa Hastanesine akın ediyor.

20.07.2014 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail askerlerinin Gazze'nin doğu kesimlerine düzenlediği saldırılar nedeniyle yaralıların kaldırıldığı Şifa Hastanesinde yoğunluk yaşanıyor.

İsrail ordusunun bölgeye karadan ve havadan düzenlediği saldırıların ardından ambulansların yetersiz kalması ve bölgeye ulaşamaması nedeniyle Gazzeliler, kendi imkanlarıyla yaralıları hastaneye taşımaya çalışıyor.

Yaralananların yanı sıra bölgeden kaçan binlerce kişi de "güvenli bir sığınak" olarak gördükleri Şifa Hastanesine akın ediyor. Bu nedenle hastanede bazı bölümler kadın ve çocukların sığınması için açılmak zorunda kaldığı belirtildi.

Hastaneye kaçan aileler, İsrail ordusunun sivil savunma ekipleri ve ambulansları da hedef aldığını belirtti.

Öte yandan bölgedeki gelişmeleri, kamuoyuna duyurmaya çalışan Anadolu Ajansı (AA) bölgeden canlı yayına geçti.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail ordusunun, Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye, Tuffah ve Zeytun mahallelerine hedef gözetmeksizin yaptığı saldırılarda en az 40 Filistinlinin katledildiğini, yaklaşık 400 kişinin de yaralandığını belirtmişti. Saldırıda, bir gazeteci ile sağlık görevlisinin de hayatını kaybettiği bildirildi. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Şucaiyye Katliamı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement