İsrail Kars'ta Protesto Edildi - Son Dakika
Yerel

İsrail Kars'ta Protesto Edildi

İsrail Kars\'ta Protesto Edildi

Anadolu Gençlik Derneği Kars Şubesi üyeleri, İsrail'in Filistin'e uygulamış olduğu insanlık dışı saldırılar nedeniyle İsrail'in insanlık dışı saldırılarını protesto etti.

09.08.2014 09:23  Güncelleme: 09:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Gençlik Derneği Kars Şubesi üyeleri, İsrail'in Filistin'e uygulamış olduğu insanlık dışı saldırılar nedeniyle Cuma Namazı sonrası bir araya gelerek, İsrail'in insanlık dışı saldırılarını protesto etti.

Fethiye Camisinde bir araya gelen şube üyeleri, basın açıklamasında bulunduktan sonra saldırılarda hayatını kaybeden Filistinliler için dua okudu ve İsrail'i kınadı.

Anadolu Gençlik Derneği Kars Şube Başkanı Sabahattin Gül tarafında organize edilen programda hazırlanan basın açıklamasını okuyan Şube Başkan Yardımcısı Hakan Tan, "Ramazan Ayını ve Ramazan Bayramını neredeyse tüm İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı içinde geride bıraktık. Birleşmiş Milletler' de veto gücü olan beşli çetenin mensuplarından Çin, Doğu Türkistan'da her gün Müslüman kanı akıtmaya devam ediyor. Doğu Türkistan'da yaşayan 45 milyon Müslüman, sadece Müslüman oldukları için Çin hükümeti tarafından tamamen yok edilmek isteniyor. Doğu Türkistan'da yapılan katliamların ve işlenen cinayetlerin haber ve görüntülerinin dünyaya ulaşmaması için her türlü bilgi akışı engellenmeye çalışılıyor" dedi.

Anadolu Gençlik Derneği Kars Şube Başkan Yardımcısı Hakan Tan okuduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Suriye ve Irak'ta tamamen ABD ve İsrail hesabına çalışan bir takım örgütlerin vahşeti sürüyor. Başta Türkmenler olmak üzere bölgedeki tüm gruplar bu örgütlerin tehdidi altında yaşam mücadelesi veriyor. Mezhep ya da yöntem farklılıklarını bahane ederek Müslüman kanı dökmekten çekinmeyen bu örgütlerin İsrail'e karşı tek bir hamle yapmamaları hangi güçler tarafından finanse edildiklerini göstermektedir. Diğer taraftan küresel terör örgütü İsrail, toprak işgaline ve vahşete devam ediyor. İsrail'in 8 Temmuz'dan itibaren şiddetini artırarak sürdürdüğü saldırılarda şehit olan Müslümanların sayısı iki bine yaklaştı. Yaralıların sayısı ise on bin civarında. Şehitlerin ve yaralıların çoğunu çocuklar ve kadınlar teşkil ediyor. Öte yandan küresel terör örgütü İsrail, sağlık merkezlerini, ambulansları, okulları ve camileri vurmayı da sürdürüyor. Binlerce ev bombardımanla yerle bir edilmişken otuz binden fazla ev de hasar görmüştür. Film yıldızlarından sivil toplum kuruluşlarına birçok kişi ve kurum küresel terör örgütü İsrail'i kınayan ve lanetleyen açıklamalar yapıyor. Başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede yirmi günü aşkın bir zamandır yapılan tüm gösterilere, basın açıklamalarına ve resmi demeçlere karşın şımarık ve küstah İsrail, çocuk ve kadın öldürmeye devam etmiştir. Kurulduğu günden bu zamana işgali ve vahşeti politik bir tarz haline getirmiş olan küresel terör örgütü İsrail'in kınama, lanetleme ve gösterilerden ötürü en ufak bir endişeye kapılmadığı ve de en küçük bir geri adım atmadığı açıktır. Küresel terör örgütü İsrail'in bu kendinden emin oluşunda uluslararası kuruluşların tutumlarının nasıl olacağının bizzat İsrail tarafından bilinmesinin payı vardır. İsrail ile olan ilişkilerde, hükümetlerin ve resmi yetkilerin yapabileceklerinin sınırları daha önceden belirlenmiş gibidir.Terör örgütü İsrail'den ve onu himaye eden uluslararası kuruluşlardan insanlığa dair bir duyarlılık beklemiyoruz. Daha açıkçası Birleşmiş Milletlerin, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği'nin İsrail'e bir yaptırım uygulayacaklarını düşünmüyoruz. Bunu bir ihtimal olarak dahi saymıyoruz. Çünkü İsrail'in varlığı, Birleşmiş Milletler, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği ile mündemiçtir. İslam Ülkelerinde iktidarların küresel terör örgütü İsrail'i lanetlemeyi bir seçim stratejisine ya da halk desteğini koruma stratejisine dönüştürmeleri ise kabul edilemez. Bu işgal ve vahşeti onaylamanın en kirli yoludur. Böyle bir stratejinin olmadığının ispatı ise sembolik tutum ve davranışlardan değil daha etkin yaptırımlardan geçer.Küresel terör örgütü İsrail'i kısa ve orta vadede durdurmanın yolu başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkelerinin uygulayacağı yaptırımlardan geçmektedir." - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İsrail Kars'ta Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement