İsrail Saldırılarına Maruz Kalan Gazze'yi "İmar" Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

İsrail Saldırılarına Maruz Kalan Gazze'yi "İmar" Çalışmaları

Filistin Uzlaşı Hükümeti Başbakanı Hamdallah: "Gazze'ye acil yardım planı çerçevesinde hareket edeceğiz.

31.08.2014 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistin Uzlaşı Hükümeti Başbakanı Rami el-Hamdallah, 51 gün boyunca İsrail'in saldırılarına hedef olan Gazze'de önceliklerinin "imar planı" olduğunu belirtti.

Hamdallah, Ramallah'ta uluslararası yardım kuruluşlarıyla bir araya geldiği toplantının ardından yaptığı yazılı açıklamada, Gazze'deki yıkıma değinerek, şunları kaydetti:

"Gazze'ye acil yardım planı çerçevesinde hareket edeceğiz. Evleri zarar görenler için hızlı bir şekilde tamirat çalışmalarına başlayacağız. Saldırılarda evleri tamamen yıkılanlara da ev kiralayacağız. Gazze'de bir diğer önceliğimiz de elektrik şebekelerinin tamir edilmesi ve elektrik gücünün artırılması olacak. Bölgedeki kuyuları, yıkılan ve tahrip olan su şebekelerini ıslah çalışmaları yapacağız ve su pompaları temin edeceğiz."

Sağlık merkezlerinin zarar gören kısımlarının onarılacağını ve hastaneler için gerekli malzemelerin acilen sağlanacağını aktaran Hamdallah, yeni eğitim-öğretim yılının bir an önce başlaması için de okulların tamiratına başlanacağını dile getirdi.

Hamdallah, hükümetin, İsrail'in yerle bir ettiği Gazze'yi imar etmek için uluslararası yardım kuruluşları ve örgütlerle iş birliği yaparak çalışacağını da vurguladı.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra ordusunu karadan çeken İsrail, Mısır'ın arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerle 26 Ağustos'ta Filistinli gruplarla varılan ateşkesle saldırılarına son vermişti. Saldırılarda 578'i çocuk 2 bin 147 kişinin hayatını kaybettiği 11 binden fazla kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

Filistin Çalışma İskan Bakanlığının verilerine göre, 51 gün süren saldırılarında, Gazze'de 2 bin 276 ev tamamen yıkılırken, on binlerce ev hasar gördü. - Ramallah

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Saldırılarına Maruz Kalan Gazze'yi 'İmar' Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement