17 Filistinli, Tedavi İçin İzmir'e Getirildi - Son Dakika
Güncel

17 Filistinli, Tedavi İçin İzmir'e Getirildi

17 Filistinli, Tedavi İçin İzmir\'e Getirildi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sırasında yaralanan 5'i çocuk 6'sı kadın 17 Filistinli, tedavileri yapılmak üzere askeri uçakla İzmir'e getirildi.

24.09.2014 01:38  Güncelleme: 08:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sırasında yaralanan 5'i çocuk 6'sı kadın 17 Filistinli, 16 refakatçi ile birlikte tedavileri yapılmak üzere askeri uçakla İzmir'e getirildi.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda yaralanan Filistinliler için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), çalışma başlattı. Gazze'ye insani yardım için hava koridoru açan AFAD, Filistinli yaralılar için harekete geçti. İsrail'in Tel Aviv kentindeki Ben Gurion Havaalanı'na inen Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait C - 130 tipi uçak, Gazze'deki Erez sınır kapısından geçirilen 5'i çocuk 6'sı kadın olmak üzere 17 Filistinli yaralıyı ve 16 refakatçıyı teslim aldı. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na inen uçakta bulunan yaralılar, burada hazır bekleyen ambulanslarla Tepecik, İzmir, Atatürk Eğitim ve Araştırma hastanelerine götürüldü.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, havalimanına gelerek uçağın gelişinde hazır bulundu. Çalışmaları yakından takip eden Vali Toprak, uçağa girerek yaralılarla konuştu ve refakatçılara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Gazetecilere açıklama yapan Vali Mustafa Toprak, "Filistin Devleti'nden oradaki çatışmalarda yaralanan hastalardan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin girişimleriyle Filistin'deki kardeşlerimizin tedavileri yapılmak üzere 17 hasta, 16 refakatçıyla birlikte İzmir'e gelecek. Bu yaralılardan, 4 hasta Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, 8 hasta Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, 5 hasta da Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi'ne göndereceğiz. Toplam 17 hasta üç hastanemize aktarılmış olacak. Gelen hastalardan 5'i çocuk, 6'sı kadın ve 16 refakatçımız var. Bu hastalarımızın içinde hayati tehlikesi bulunan yaralımız bulunmamaktadır" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 17 Filistinli, Tedavi İçin İzmir'e Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement