İsrail, Suriye Uçağını Düşürdü - Son Dakika
Dünya

İsrail, Suriye Uçağını Düşürdü

İsrail orduları, bugün sabah saatlerinde Golan Tepeleri hava sahasına sızan Suriye savaş jetini düşürdü.

23.09.2014 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail orduları, bugün sabah saatlerinde Golan Tepeleri hava sahasına sızan Suriye savaş jetini düşürdü. İsrail'in 1967 savaşında işgal ettiği Golan Tepeleri'nde yıllar sonra yaşanan olay tansiyonu yükseltti.

İsrail yetkilileri, İsrail hava sahasına sızan Suriye uçağının uçuş sırasında Patroit Hava Savunma sistemi kullanılarak düşürüldüğünü duyurdu. Savunma Bakanlığı yetkilisi, daha önce MİG türü uçak olduğunun bildirilmesine rağmen düşürülen uçağın Rus yapımı Sukhoi Su-24 savaş uçağı olduğunu açıkladı. Suriye jetinin İsrail hava sahasına 800 metre kadar girdiğini ve Patriot sistemiyle vurulduktan sonra Suriye'ye geri dönmeyi denediği de aktarılan bilgiler arasında.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir İsrail yetkilisi, mürettebatın uçağı zamanında terk ederek Suriye topraklarına geri dönmeyi denediğini belirterek bu olayın 1982 Lübnan Savaşından bugüne gerçekleştirilen ilk hadise olduğunu da sözlerine ekledi. Suriye uçağının gelecekte olabilecek benzer girişimlere misilleme yapmak için "tehditkar yolla" İsrail hava sahasına girdiğini aktaran Savunma Bakanı Moşe Yaalon, "Herhangi bir terör örgütü ya da ifadenin güvenliğimizi ve egemenliğimizi tehdit etmesine izin vermeyiz. Yükümlü olduğumuz İsrail vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için elimizdeki tüm araçları kullanırız" dedi. Suriye hükümeti ise İsrail'in uçaklarını düşürdüğünü doğruladı.

İsrail Golan Tepelerini 1967 Savaşında Suriye'den ele geçirdi ve daha sonra stratejik bölge uluslararası ölçekte tanınmadı. İsrail, Ağustos ayında Suriye'den Golan Tepelerine geçişleri kapattı. - TEL AVİV

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya İsrail, Suriye Uçağını Düşürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement