İsrail, Türkiye'de Mahsur Kalan Vatandaşlarını Atina'dan Alacak - Son Dakika
Dünya

İsrail, Türkiye'de Mahsur Kalan Vatandaşlarını Atina'dan Alacak

İsrail, Türkiye\'de Mahsur Kalan Vatandaşlarını Atina\'dan Alacak

Türk havayolu şirketlerinin Tel Aviv'e uçuşlarını askıya almaları üzerine İsrail Ulaştırma Bakanlığı Türkiye'de mahsur kalan turistleri Atina üzerinden ülkeye getirecek.

25.07.2014 12:31  Güncelleme: 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk havayolu şirketlerinin Tel Aviv'e uçuşlarını askıya almaları üzerine Türkiye'de binlerce İsrailli turistin "mahsur" kaldığı bildirilirken, İsrail Ulaştırma Bakanlığı'nın, bu turistleri "kurtarmak" üzere harekete geçerek turistlerin Türkiye'den Atina'ya götürülmesi öngören plana start verildiği belirtiliyor.

Haaretz gazetesine göre, İsrail Ulaştırma Bakanlığı, Türkiye'de "mahsur" kalan İsraillileri "kurtarmak" amacıyla Perşembe gecesi bir operasyon başlattı. Gazete "Plan, İsraillileri Atina'ya götürmektir çünkü Türkiye'nin İsrail'e uçuş yasağını hala kaldırmadı." diyor.

TÜRKİYE'DE 2500 İSRAİLLİ VAR

İsrailli havayolu şirketlerinin, Perşembe gecesi 800 turistin tahliyesini organize ettikleri de anlatılan haberde Türkiye'de "mahsur" kalan İsraillilerin sayısı 2 bin 500 olarak veriliyor.

Haberde El Al ve Arkia havayolu şirketlerinin İsrail Ulaştırma Bakanlığı'nın talebi üzerine "dört özel uçuş" düzenlediği, El Al'ın 800 turistin çoğunu üç uçuşla, Arkia'nın ise geri kalanını tahliye edeceği belirtiliyor. Habere göre, plan, İsraillilerin İstanbul'dan Atina'ya yerel (Türk) havayolları ile, Atina'dan (Tel Aviv'e) İsrailli uçakları ile götürülmesi şeklinde.

Ulaştırma Bakanlığı, operasyonu finanse ediyor.

Gazete, Perşembe günü turistlerin Türkiye'den üçüncü bir yer üzerinden İsrail'e götürülmesi planının ise başarısızlıkla sonuçlandığını da anlatıyor.

ÖLEN İSRAİLLİ'NİN TÜRKİYE'DE MAHSUR KALAN CENAZESİ ÖZEL UÇAKLA TEL AVİV'E GÖTÜRÜLDÜ

Türk havayolu şirketlerinin İsrail uçuşlarının iptal edilmesi sonucunda Hindistan'da vefat eden bir İsraillinin cenazesinin, oradan gönderildiği Türkiye'de "mahsur" kalması üzerine yapılan yoğun çabalar sayesinde Cuma sabahı erken saatlerinde Türkiye'ye giden özel bir İsrailli uçakla İsrail'e götürüldüğü bildiriliyor.

Türk havayolu şirketlerinin İsrail uçuşlarının iptal edilmesi sonucunda Hindistan'da vefat eden bir İsraillinin cenazesinin, oradan gönderildiği Türkiye'de "mahsur" kalması üzerine yapılan yoğun çabalar sayesinde Cuma sabahı erken saatlerinde Türkiye'ye giden özel bir İsrailli uçakla İsrail'e götürüldüğü bildiriliyor.

Arutz Sheva sitesine göre, bir akciğer nakli amacıyla gittiği Hindistan'da vefat eden bir İsrailli'nin cezanesi, İsrail'e gönderilmek üzere Türk uçağı ile Türkiye'ye götürülmüş ancak İsrail'e uçuşların askıya alınması nedeniyle cenaze Türkiye'de "mahsur" kalmıştı.

Bunun üzerine Türkiye'deki Musevi toplumu ve uluslararası kuruluşları dahil çeşitli düzeylerde yapılan yoğun temas ve çabaların sonucunda Cuma sabahı erken saatlerinde İsrail'den Türkiye'ye gönderilen özel uçağa alınan cenazenin Tel Aviv'e götürüldüğü bildiriliyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya İsrail, Türkiye'de Mahsur Kalan Vatandaşlarını Atina'dan Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Murat Karadağ: ÜLKEMİZDE YAHUDİLERİ VE MALLARINI İSTEMİYORUZ 15 1 Yanıtla
  • ercan aslan: bunları rehin alacaksın filistine karşı 13 0 Yanıtla
  • ak: 2500 israili varmış bizlerde onlar kadar gatar olsaydık gözümüz kapalı onları öldürürdük ama biz insanız sizinde sonunuz gelecek yahudiler hepimiz FİLİSTİNLİYİZ 11 2 Yanıtla
  • Freedom to Palestine: '. . . akciğer nakli amacıyla gittiği Hindistan'da vefat eden bir İsrailli'nin. . . ' bu cümle dikkat çekici. itrailli zenginler fakirlerin organlarını satın alıp yaşama derdinde. yasadışı organ nakilleri yapıyorlar sürekli. bu konuda gündeme gelse fena olmaz. 5 0 Yanıtla

Advertisement