İsrail Ürünlerine Boykot - Son Dakika
Güncel

İsrail Ürünlerine Boykot

Gazze'ye yönelik saldırısını protesto eden Kahramanmaraşlı esnaf, satışa sunduğu bazı ürünlere "İsrail malı olduğu için satılık değildir" yazısı astı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Siverek Belediyesi sosyal tesislerde İsrail menşeli ürünlerin satışını durdurdu.

22.07.2014 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elbistan ilçesinde bir esnaf, iş yerindeki İsrail menşeli ürünlerin satışını durdurdu.

Güneşli Mahallesi'nde elektronik eşya satışı yapan İlyas Çakılı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in mübarek ramazan ayında binlerce Müslümanı katlettiğini söyledi.

Bundan dolayı satışa sunduğu bazı ürünlere "İsrail malı olduğu için satılık değildir" yazısı astığını vurgulayan Çakılı, "İsrail'e tepkimi bu şekilde gösterdim. Müşterilerime de bu konudaki hassasiyetimizi dile getiriyorum. En kısa sürede bu ürünleri iade edeceğim" diye konuştu.

Belediyelerden İsrail boykotu

Gazze'ye yönelik saldırıları protesto eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, sosyal tesislerinde İsrail ürünlerinin satışını durdurdu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yaptığı açıklamada, sosyal tesis ve marketlere İsrail mallarının girişini yasakladıklarını belirtti.

Siverek Belediyesi de sosyal tesislerde İsrail kökenli ürünleri satmama kararı aldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, İslam dünyasında yaşanan kargaşa ve çatışmalardan dolayı üzüntü duyulduğu belirtildi.

İsrail'in Gazze'de vahşet uyguladığını aktarılan açıklamada, "İsrail devletinin Filistin halkına karşı insanlık dışı, soykırım ve imha hareketine 'ben insanım' diyen her kesin ve her kurumun tepki göstermesi gerekiyor. Bundan dolayı sosyal tesislerimizde İsrail ürünlerinin satışı yasaklandı." - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Ürünlerine Boykot - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement