İsrailli Bakan: İlişkilerin Eski Haline Dönmesi Çok Önemli - Son Dakika
Dünya

İsrailli Bakan: İlişkilerin Eski Haline Dönmesi Çok Önemli

Türkiye ile İsrail arasında devam eden görüşmeleri değerlendiren İsrail Kamu Güvenliği Bakanı, Hamas konusundaki ayrılıklara rağmen ilişkileri eski haline döndürmenin önemli olduğunu söyledi.

25.05.2016 11:59  Güncelleme: 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail Kamu Güvenliği, Stratejik İlişkiler ve Enformasyon Bakanı Gilad Erdan, " Türkiye'yle Hamas konusunda aynı düşünmüyoruz ancak buna rağmen işbirliği yapmak her iki ülke için de çok daha iyi olacaktır" dedi.

"TÜRKİYE İLE HER KONUDA AYNI DÜŞÜNMÜYORUZ"

Erdan şunları söyledi: "Size yalan söyleyemem, Türkiye ile her konuda aynı düşünmüyoruz. Örneğin biz Hamas'ı bir terör örgütü olarak görüyoruz ve dünyadaki birçok ülke de Hamas terör örgütü olarak görülüyor. Hamas, attıkları roketlerle ve füzelerle İsrail'deki sivillere karşı bir tehdit oluşturuyor.

"İŞBİRLİĞİ HER İKİ ÜLKE İÇİN DE İYİ OLACAK"

Türk Hükümeti'nin Gazze'deki durumu bizim gördüğümüz açıdan görmediğini biliyoruz. Ancak her konuda anlaşamasak bile, işbirliği yapmanın her iki ülke için de çok daha iyi olacağını düşünüyoruz. Benim için bu sürecin başarılı bir şekilde tamamlanması, sonuçlanması ve ilişkilerin eski haline dönmesi çok önemli."

"GEÇMİŞTE İLİŞKİLERİMİZ ÇOK İYİYDİ"

Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi sürecine İsrail Başbakanı Netanyahu'nun bizzat kendisinin dahil olduğunu belirten Erdan, "Kendisi, ülkelerimizin eskiden sahip olduğu iyi ilişkilerin yeniden geri getirilmesi için çalışıyor. Çünkü geçmişte Türkiye ile ilişkilerimizde çok iyi bir işbirliğimiz vardı, şu anda da Türkiye'yi bölgede çok önemli bir ülke olarak görüyoruz.

"BİRLİKTE ÇOK ŞEY YAPMIŞTIK"

Bölgedeki ortak tehditleri ve ortak terör tehditlerini yenilgiye uğratmada birbirimizden çok şey öğrenebiliriz. İlişkileri eski haline döndürmek bu yüzden çok önemli. Türkiye ile İsrail arasında yakın işbirliği olduğu günlerde; halkımızın güvenliğiyle ilgili birlikte birçok şey yapmıştık " diye konuştu.

İsrailli Bakan: İlişkilerin Eski Haline Dönmesi Çok Önemli
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya İsrailli Bakan: İlişkilerin Eski Haline Dönmesi Çok Önemli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement