İsrailli Köylüler Artık Tezek Yakmıyor, Doğalgaza Dönüştürüyor - Son Dakika
Ekonomi

İsrailli Köylüler Artık Tezek Yakmıyor, Doğalgaza Dönüştürüyor

Bölge ülkeleriyle yaşadığı sorunlar nedeniyle kısıtlı imkanlara sahip olan İsrail'in çöl bölgelerindeki köylerinde halk, tezekten doğalgaz üretiyor.

04.12.2015 17:19  Güncelleme: 07:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in çöl bölgelerinde kalan ve devletin elektrik dahi veremediği köylerde, köy halkı elektriğini güneş panelleri ile doğal gazını da hayvan dışkısıyla üretiyor. İsrail'de bir köy halkı, artık inek dışkısından tezek yapmıyor. İçini hayvan dışkısı ile doldurduklar büyük beyaz bir hangardan biyolojik gazlarını üretiyor.

BİR KOVA DIŞKIYLA İKİ SAAT YEMEK YAPIYORLAR

Euronews.com'un haberine göre üretilen gaz borular yardımı ile evlerin içerisine taşınıyor ve bir ocak yarımıyla da yemek yapmak için kullanılıyor. Yaptıklaır işlemi anlatan köylü kadınlardan biri, suyla karıştırdığ bir kova hayvan dışkısının iki saat yemek pişirilecek kadar doğal gaz üretebildiğini söylüyor. Bu sistemi kullanmaya başlamadan önce odunla yemeklerini pişirdiklerini anlatan köylü kadın, yağmurlu havalarda evin içine taşınan bu yöntemin tehlikeli ve zahmetli olduğunu söylüyor.

BAĞIRSAK GİBİ ÇALIŞIYOR

Filistinli mühendis Amer Rabaya tarafından İsrail için geliştirdiği sistemi ,"Buradaki ana fikir tüm dışkıyı içine alabilecek ve öğütecek bir organ geliştirmekti. İçerisinde bakterilerin bulunduğu bizimkine benzeyen bir bağırsak, işte bu bağırsak evde yakıt olarak kullanacağımız gazları üretiyor" şeklinde anlattı.

SEBZE VE MEYVE ATIĞI İLE DE ÇALIŞIYOR

Kolay kurulumu olan ve 500 Euro'luk maliyete sahip biogaz makinesi şuanlık ülkende 100'den fazla hanede kullanılıyor. Kendi biogazlarını üreten vejetaryen çift Karine ve Ömer'de ise evlerinin bahçesine kurdukları makineyi içerisine meyve ve sebze artıkları atarak çalıştırıyorlar.

İsrailli Köylüler Artık Tezek Yakmıyor, Doğalgaza Dönüştürüyor

Son Dakika Ekonomi İsrailli Köylüler Artık Tezek Yakmıyor, Doğalgaza Dönüştürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • keko: İsrail diye bir yer yok man kafalar Filistin var 28 8 Yanıtla
  • ısmail: akp halletsin,koyunlar size para yollar 3 5 Yanıtla
  • Birasi: Millet kendi hayatını kolaylaştırmak için aklını çalıştırsın tezekten gaz üretsin biz de oturduğumuz yerden küfür yazalım klavyemizle ,tam bir Osmanlı torunuyuz zaten ! 4 2 Yanıtla
  • Son söz: İsrail diyor bölgeye göre kısıtlı imkanlara sahip fln yazmışlar utanmasalar oturun ağlayın yazacaklar, bilmesek tutamaz 3 1 Yanıtla
  • Türk Gençliği: " Filistinli mühendis " , burası daha dikkatimi çekti. İsrail halkına silah, sen onlara enerji yardım vs. Kötü birşey mi ? Elbette değil, keşke İsrail halkıda sen gibi düşünseler. 3 0 Yanıtla
  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement