İsrailli Pinhas Çiftinden Yaptırdıkları Okula Ziyaret - Son Dakika
Güncel

İsrailli Pinhas Çiftinden Yaptırdıkları Okula Ziyaret

İsrailli Pinhas Çiftinden Yaptırdıkları Okula Ziyaret

Çorlu'da, Şucaettin İlkokulu 3.sınıfında okuyan ancak 1936 yılında Erzincan'da yaşanan depremin ardından okulu bırakmak zorunda kalan ve yıllar sonra Çorlu'ya dönerek okul yaptıran İsak Pinhas, eşi ve kendisinin adını taşıyan Furtuni ve İsak...

22.03.2013 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorlu'da, Şucaettin İlkokulu 3. sınıfında okuyan ancak 1936 yılında Erzincan'da yaşanan depremin ardından okulu bırakmak zorunda kalan ve yıllar sonra Çorlu'ya dönerek okul yaptıran İsak Pinhas, eşi ve kendisinin adını taşıyan Furtuni ve İsak Pinhas Ortaokulu'nu ziyaret etti. Öğrencilerin sevgi gösterileri ile karşılanan Pinhas çifti, duygu dolu anlar yaşadı.

Çorlu Şucaettin İlkokulu 3. sınıfında okuyan İsak Pinhas, 1936 yılında Erzincan'da yaşanan deprem nedeniyle okullarında düzenlenen yardım kampanyasına katılamadı. Pinhas'ın sınıfında bulunan bir kız arkadaşı İsak'a 'Ben senin yerine 10 kuruş vereyim, sen yarın bana verirsin' teklifini iletir ve İsak Pinhas'ın yerine Erzincan depremzedelerine gönderilmek üzere 10 kuruş verir. Ancak ertesi gün 10 kuruşu olmayan İsak Pinhas okula gitmez. Bir sonraki gün de kız arkadaşına borcunu ödeyecek parası olmadığı için okula gitmeyen İsak Pinhas, Çorlu'da Yahudi esnafın çoğunlukta olduğu Saray Caddesi'nde çalışmaya başlar ardından okulu bırakır ve Türkiye'den ayrılarak İsrail'e yerleşir. İsrail'de çalışmaya devam eden İsak Pinhas, okula olan özlemini doğum yeri Çorlu'ya okul yaptırarak gidermek istedi. Pinhas, bu sebeple Çorlu'ya 2 milyon 784 bin TL harcayarak, eşi Furtuni'nin de adını verdiği 32 derslikli Furtuni- İsak Pinhas İlköğretim Okulunu yaptırdı.

ÖĞRENCİLERİN SEVGİ GÖSTERİLERİYLE KARŞILANDI

12 Kasım 2010 tarihinde dönemin Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun katıldığı törenle açılışı gerçekleştirilen Furtuni ve İsak Pinhas Ortaokulu'nu ziyaret eden Pinhas çifti, öğrencilerin sevgi gösterileri ile karşılandı. Öğrencilerle tek tek fotoğraf çektirerek sohbet eden Furtuni ve İsak Pinhas, okulu gezerek Okul Müdürü Oktay Kaplan'dan bilgi aldılar.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Öğrencilerin çalışmalarını ve faaliyetlerini gezme fırsatı bulan Pinhas çifti, öğrencilerin sevgi gösterileri karşısında duygu dolu anlar yaşadı. Ana sınıfını, öğrencilerin yaptığı 18 Mart etkinliğini ve öğrencilerin bulundukları sınıfları gezen Pinhas çifti, gün boyunca öğrencilerle birlikte oldu.

Çok mutlu olduklarını söyleyen İsak Pinhas'ın eşi Furtuni Pinhas; şöyle konuştu: "Okulumuzda olduğumuz için çok sevinçliyiz. İyi ki bu okulu yaptırmışız. Okulumuz çok güzel, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve Okul Müdürü Oktay Kaplan çok iyi. Siz çok iyisiniz, Türkleri çok seviyorum, çok samimiler, çok içten ve çok yakınlar."

Dünyanın her yerini gezdiğini ama Türk insanı gibi içten ve samimi kimseyi bulamadığını anlatan Furtuni Pinhas, şunları söyledi: "Bu projeyi hayata geçirmeyi istediği zamandan beri İsak'ı destekliyorum, onun düşüncelerini her zaman destekliyorum ve güveniyorum. Çok güzel bir okul oldu, herkese tavsiye ediyorum. Böyle bir mutluluk hayatımda görmedim, gerçekten çok mutluyum."

Okulu yaptırdığı

için çok mutlu olduğunu ve duygularını anlatmakta güçlük çektiğini ifade eden İsak Pinhas da; sözlerini şöyle sürdürdü: "Yıllar sonra Çorlu'ya böyle güzel bir okul kazandırmaktan dolayı mutluyum. Ben okula gidemedim ama okula özlemimi böyle gidermeye çalıştım. Okuldan ayrıldıktan sonra öğretmenim bana bir mektup yazdı, onu hala saklıyorum. Okul yaptırmamdaki en büyük etken öğretmenimdir. Bana çok yardımcı oldu, öğrenciyken her zaman bana destek oldu. Yıllar sonra Çorlu'ya geldim ve okul yaptırmak kısmet oldu. Herkese teşekkür ediyorum, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz çok başarılı öğrenciler yetiştirecekler." - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İsrailli Pinhas Çiftinden Yaptırdıkları Okula Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement