İşsiz kalan işçiler, kendilerini fabrikanın kapısına zincirledi - - Son Dakika
Güncel

İşsiz kalan işçiler, kendilerini fabrikanın kapısına zincirledi -

Düzce'de işlerine son verilen işçiler, kendilerini fabrikanın giriş kapısına zincirleyerek eylem yaptı.

25.08.2014 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce'de işlerine son verilen işçiler, kendilerini fabrikanın giriş kapısına zincirleyerek eylem yaptı.

1. Organize Sanayi Bölgesi'nde promosyon ve reklam sektöründe faaliyet gösteren fabrikanın 4 çalışanı, 4 ay önce işlerine son verildiği gerekçesiyle kendilerini giriş kapısına demir zincirle bağladı.

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Özkan Atar, gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu fabrikada 4 ayı aşkın süredir sendikalaşma mücadelesi verdiklerini belirterek, "İşçilerimiz, ülkemizdeki sendikal yasaları dikkate alarak, Anayasa'daki sendikal haklarını kullanarak Birleşik Metal-İş'e üye oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sendikamız gerekli başvuruyu yapmış, yasanın aradığı gerekli şartlar yerine getirildiği ve çoğunluk üye olduğundan dolayı sendikamıza toplu iş sözleşmesi yetkisi verilmişti" diye konuştu.

Fabrikaya yapılan tebligat sonucunda işverenin yetki belgesini tanımadığını iddia eden Atar, şunları söyledi:

"İşçi arkadaşlarımızın sendikal haklarından vazgeçmemesi ve yasalardan kaynaklanan haklarına sahip olması sonucunda işveren, bu saldırgan tutumunu daha da arttırarak bugüne kadar Düzce ve Gebze fabrikalarından 100'ün üzerinde arkadaşımızı çeşitli gerekçelerle işten çıkarmıştır. İşvereni yasa dışı tutumundan dolayı protesto ediyoruz. Bu ülkede kanun, yasalar, savcı, adalet, hakim varsa, kanunları çiğneyen buradaki işverendir. Buyurun, onu alın bakalım da biz de görelim. Kanunlara aykırı kapının önüne konan bu kardeşlerimizin haklarını sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz."

Jandarma ekipleri, sendika yetkilileriyle görüşerek, yasal olmayan eyleme son vermeleri çağrısında bulundu.

Sendika avukatı Ayşegül Şenol Can'ın, jandarma nezaretinde fabrika yetkilileriyle görüşeceği, görüşme sonunda işçilerin eyleme son verip vermeyeceğinin belli olacağı öğrenildi.

İşsiz kalan işçiler, kendilerini fabrikanın kapısına zincirledi -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İşsiz kalan işçiler, kendilerini fabrikanın kapısına zincirledi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gölpazarı'nda Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı
    11:04 Gölpazarı'nda Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

    Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde bir tarlada yakılan meyve dallarından sıçrayan ateş sonucu çıkan orman yangını, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmasıyla kontrol altına alındı. Gölpazarı Kaymakamlığı, yangınların ciddi sonuçlara yol açabileceğini belirterek vatandaşlara ateş yakmama konusunda uyarıda bulundu.

  • Uğur Gülen Türkiye Sigorta Birliği Başkanlığına yeniden seçildi
    11:04 Uğur Gülen Türkiye Sigorta Birliği Başkanlığına yeniden seçildi

    Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanlığına Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen yeniden seçildi. Gülen, sektörün sürdürülebilirliğini sağlamak ve sigortalılık oranlarını artırmak için çalışacaklarını belirtti. Sigorta sektöründe yaşanan zorluklara rağmen prim üretimi 2023'te 483 milyar liraya ulaştı ve sektörün aktif büyüklüğü 1,4 trilyon lirayı aştı. Gülen, 2024 beklentileri arasında 740 milyar lira civarında prim üretimi ve 1,3 trilyon liraya yakın bir fon büyüklüğü hedeflediklerini ifade etti.

  • Ressam Orhan Umut'un 'Gece Görüşü' sergisi DG Art Gallery & Projects'de açıldı
    11:03 Ressam Orhan Umut'un 'Gece Görüşü' sergisi DG Art Gallery & Projects'de açıldı

    Küratörlüğünü Zeynep Öztürk'ün üstlendiği ressam Orhan Umut'un 50 eserinden oluşan 'Gece Görüşü' sergisi, DG Art Gallery & Projects'de ziyaretçilere açıldı. Serginin adı, gece temalı resimlerden esinlenilerek konuldu. Sergi, 11 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

  • Eskişehir'de 163 Bin TL Değerinde Hırsızlık Yapan 2 Şüpheli Yakalandı
    11:02 Eskişehir'de 163 Bin TL Değerinde Hırsızlık Yapan 2 Şüpheli Yakalandı

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, farklı ilçelerde gerçekleştirilen 3 ayrı hırsızlık olayının şüphelileri olan S.C. ve Z.F. isimli şahıslar yakalanarak adliyeye sevk edildi. Toplam değeri 163 bin TL olan hırsızlık olaylarına ilişkin olarak başlatılan çalışmalarda şüphelilerin kimlik bilgileri tespit edildi.

  • Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi
    11:01 Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi

    Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Ligi'nde mücadele eden Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü, geçtiğimiz hafta oynanan ve yarıda kalan maçın gözlemcisine ateş püskürerek, 'Gözlemci mi, kabadayı mı belli değil' açıklaması yaptı.


Advertisement