İşsizler Kervanına Katıldılar - Son Dakika
Yerel

İşsizler Kervanına Katıldılar

İşsizler Kervanına Katıldılar

Batmanda İŞKUR tarafından geçici süreyle çalıştırılan ve iş süreleri biten Karayolları çalışanları iş sürelerinin uzatılmasını istediler.

16.06.2016 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İş süreleri biten yeni işsizler "işsizlik travması yaşıyoruz"

Batmanda, İŞKUR'un Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Karayollarında çalışan ve iş süreleri bittikten sonra yeniden işsiz kalan onlarca vatandaş işsizlik travması yaşadıklarını belirttiler.

6 ay asgari ücret düzeyinde ve SGK'lı olarak çalıştıktan sonra yeniden işsizler kervanına katılan bu vatandaşlar, kurumların ihtiyacı olan işçilerin daha uzun süreli çalışmasını istediler.

İŞKUR'un eski elemanlarından Kamuran Akın, Mahfuz Ekin ve Kamuran Ekin'in diğer arkadaşları adına yaptıkları açıklamada "Sözde işsizliğe bir nebze çare amacıyla bu uygulama getirildi ama yaramıza merhem olamadı. En azından 9 aylık bir çalışma süresi olsaydı iyi olurdu. Uzun görev süreleriyle çalışma imkanı olursa o vakit taşeronlaşmanın da önüne geçilmiş olur. Karayollarının yaz sezonu yeni başladı. Tam da işçilere ihtiyacı olduğu bir dönemde işimiz bitti. İşimiz devam etseydi hem Karayolları hem de bizler fayda görecekti" şeklinde konuştular.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel İşsizler Kervanına Katıldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement