İşsizlik Rakamları - Son Dakika
Ekonomi

İşsizlik Rakamları

İşsizlik Rakamları

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, işsizlik oranının arttığını ancak eleman bulmakta da zorlandıklarını belirtti.

17.10.2016 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, işsizlik oranının arttığını ancak eleman bulmakta da zorlandıklarını belirtti.

Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK), temmuz ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini açıkladığını anımsattı.

İşsizlik oranının temmuzda geçen yılın aynı dönemine göre 0,9 puan artışla yüzde 10,7 seviyesinde gerçekleştiğini kaydeden Zeytinoğlu, "İşsizlik oranımız artıyor ama eleman bulmakta zorlanıyoruz. Gebze'de bir firmamız 100 kişiyi istihdam etmek için İŞKUR'a başvurdu. İŞKUR 6 bin kişiye çağrıya çıkmasına rağmen sadece 42 kişiden dönüş oldu. 30 kişi işe alındı. Hala iş açığı devam ediyor. İşsizlik oranlarıyla örtüşmediğini görüyoruz." ifadesini kullandı.

Zeytinoğlu, işsizlik verilerinin 3 aydır artış eğiliminde olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"TÜİK verileri iş gücüne katılma oranın yüzde 52,7'ye yükseldiğini gösteriyor. Diğer taraftan önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında sanayi sektörünün istihdam edilenler içindeki payı 0,5 puan azaldığını görüyoruz. İşsizliğin sağlıklı çözümü için sanayinin katkısının artması gerekiyor. Burada da esas çözümün mesleki eğitim olduğunu düşünüyoruz. Mesleki eğitimdeki yapısal reformların sonucunu uzun vadede görebiliriz ama kalıcı bir çözüm olur."

Maliye Bakanlığınca, bu yılın eylül ve ocak-eylül dönemi bütçe uygulama sonuçları açıklandığını ifade eden Zeytinoğlu, " Eylül'de bütçemiz 16,9 milyar lira açık verdi. BaşbakanIımız Sayın Binali Yıldırım bütçede fazla para harcama sinyalini vermişti. Bugünkü ortamda bu harcamaları yerinde buluyoruz. Darbenin etkilerini minimuma indirmek için yapılan bu harcamaları olumlu değerlendiriyoruz. Temennimiz bunun kalıcı olmamasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İşsizlik Rakamları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement