İstanbul'a Dünya Güreş Birliği Ofisi Açılacak - Son Dakika
Spor

İstanbul'a Dünya Güreş Birliği Ofisi Açılacak

Dünya Güreş Birliği (UWW), sporcuların ulaşım ve vize işlemlerinde daha rahat edebilmeleri için İstanbul'a ofis açacak.

09.02.2016 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Güreş Birliği (UWW), sporcuların ulaşım ve vize işlemlerinde daha rahat edebilmeleri için İstanbul'a ofis açacak.

UWW Yönetim Kurulu Üyesi Rodika Maria Yakşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da başkan Nenad Lalovic başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda geleneksel güreş ile ofis açma planının görüşüldüğünü söyledi.

Yakşi, eylül ayında ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen dünya şampiyonasındaki yönetim kurulu toplantısında İstanbul'a ofis açılmasının gündeme getirildiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

"Bunu İstanbul'daki toplantıda karara bağladık. Artık İstanbul'a Dünya Güreş Birliği ofisi açacağız. Ofis en geç haziran başına kadar çalışmalarına başlayacak. İstanbul dünya güreşi için önemli bir hareket üssü niteliği taşıyor. Buradan birçok ülkeye direkt uçuş gerçekleştiriliyor. Güreş camiasının karşılaşabilecekleri sorunları daha hızlı çözme imkanına sahip olacağız. "

Geleneksel güreşlerin değerlendirildiği toplantıya ise 52 ülkeden temsilcilerin katıldığını anlatan Yakşi, Türkiye'deki yağlı güreşin de yer ayrıldığı kemer, aba, sumo gibi geleneksel güreşlerin UWW çatısı altına alındığını söyledi.

Yakşi, "Geleneksel güreşçilere artık lisans vereceğiz. Bununla organizasyonlara katılabilecekler. Bu lisans aynı zamanda sağlık sigortası yerine de geçecek. Sakatlık ve diğer sağlık sorunlarında UWW yardımcı olacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor İstanbul'a Dünya Güreş Birliği Ofisi Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement