İstanbul'a 3. Tünel Açılacak - Son Dakika
Güncel

İstanbul'a 3. Tünel Açılacak

İstanbul\'a 3. Tünel Açılacak

İstanbul'da trafiğin yoğun olduğu Beyoğlu, Kağıthane ve Beşiktaş bölgesinde faaliyette olan Kağıthane ve Dolmabahçe Tünellerinin yanına 3. bir tünel daha açılacak.

11.09.2014 20:13  Güncelleme: 21:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da trafiğin yoğun olduğu Beyoğlu, Kağıthane ve Beşiktaş bölgesinde halen faaliyette olan Kağıthane ve Dolmabahçe Tünellerinin yanına üçüncü bir tünel daha geliyor. Yapımı devam eden Kasımpaşa-Sütlüce tünelinde inceleme yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Sütlüce-Kasımpaşa Tüneli, İstanbul için hayati önemde bir proje. Unkapanı, Eminönü, Taksim'den çevre yoluna ulaşmak isteyen vatandaşlarımız bu tünel sayesinde rahatlayacak dedi.

6,5 KM'LİK YENİ YOL

Tünelin oldukça zor ve teknolojik açıdan da zahmetli bir proje olduğunu söyleyen Bakan Elvan, Bir gidiş, bir geliş olmak üzere iki tüpümüz var. Uzunlukları 1.200 metrenin üzerinde. Bağlantı yollarını da eklersek, tünelle birlikte 6,5 km'lik bir çalışmayı bitirmiş olacağız diye konuştu.

MART 2015'TE AÇILACAK

Her iki tünelde de çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirten Bakan Elvan, Aralık itibariyle hazır hale gelmiş olacak. Ancak elektro-mekanik işlerin yapılması için 3 aylık süremiz olacak dedi.

Bakan Elvan, Kasımpaşa-Sütlüce Tüneli'ni Mart 2015 itibariyle trafiğe açmayı planladıklarını da açıkladı.

KASIMPAŞA TERSANESİ YAT LİMANI OLUYOR

Elvan, Haliç-Port adını verdikleri projeyle ilgili de brifing aldı. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Elvan, Yap-işlet-devret kapsamında ihaleyi alan şirketin 1.4 milyon liralık bir harcamayla bölgede yatırım yapacağını söyledi.

Bakan Elvan, Burada devletin kasasından tek kuruş çıkmadan, hem özel sektör yatırım gerçekleştirecek hem de devlete para aktaracak. Diğer taraftan, İstanbul turizmine çok önemli katkı sağlayacağız. Bu proje sayesinde İstanbul'daki turist sayısının 1 milyon civarında artması öngörülüyor. Burada iki ayrı 5 yıldızlı otel olacak. Diğer yandan ticari alanlar, ofis alanları, cami olacak dedi.

5 YILDIZLI İKİ OTEL OLACAK

Vatandaşların Haliç'e çok fazla ulaşma imkanlarının olmadığını anlatan Bakan Elvan, Artık vatandaşlarımız Haliç'le bütünleşecekler. Burada kullanılmayan binalar, hangarlar söz konusu. Mevcut dokuyu koruyarak bir çalışma gerçekleştirilecek. İki yat limanı oluşturulacak burada. Her birinde 70 yat kapasitesi olmak üzere. Bu bölgedeki kötü görünüm tamamen ortadan kalkacak diye konuştu.

Elvan daha sonra, Haliç Tersanesi'nin de içinde olduğu proje alanının haritasını ve projeyle birlikte yaşanacak değişikliğin fotoğraflarını gazetecilere gösterdi.

SAKARYA'DAN TEKİRDAĞ'A YENİ OTOYOL

Lütfi Elvan, İstanbul girişindeki trafiği rahatlatmak için yeni bir otoyol için yakında ihaleye çıkacaklarını söyledi. Bu yoğunlukta bir trafiği rahatlatmamız gerekiyor diyen Bakan Elvan, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'ni başlattık. Ama o otoyol projesi özellikle İstanbul'a girişi tam manasıyla şu anda rahatlatmıyor. Yeni ihaleye çıkacağımız bir projeyle, Sakarya'dan Kocaeli'ne, Kocaeli'nden yeni yapmakta olduğumuz İstanbul-İzmit otoyol projesine bağlantı sağlayacağız. Oradan da Kurtköy'den, üçüncü köprü üzerinden Tekirdağ Kınalı'ya kadar otoyol projemizi tamamlayacağız diye konuştu. Elvan, projenin tamamen yap-işlet-devret modeliyle yapılacağını söyledi.

EGE'DEN AVRUPA'YA KÖPRÜ

Bakan Elvan, Levent-Hisarüstü Metrosu'nun son ray kaynağını yaptıktan sonra, kaynak gözlüğünü ve kaskını çıkarmadan habercilerin sorularını yanıtladı.

Elvan, bir soru üzerine, Çanakkale Boğazı'na köprü yaparak, Ege bölgesinden Avrupa'ya doğrudan çıkış sağlayacak yeni bir proje için de çalıştıklarını söyledi. Elvan, Ege Bölgesi ve Orta Anadolu'nun batısındaki illerden yurtdışına çıkmak isteyenler, artık Çanakkale güzergahını kullanacaklar. Dolayısıyla İstanbul trafiğini önemli ölçüde rahatlatmış olacağız diye konuştu.

"BUTİK METRO"

Bu arada, yapımında sona yaklaşılan; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından 'Butik Metro' olarak adlandırılan Levent-Hisarüstü Metro Hattı'nda son ray kaynağı bugün bizzat bakan tarafından yapıldı. Bakan Elvan, farklı konseptte yapılan 4.2 km uzunluğundaki metronun Aralık ayı sonunda hizmete gireceğini söyledi. Saat 14.00'de Hisarüstü'ndeki Boğaziçi Üniversitesi istasyonundan metroya inen Bakan Lütfi Elvan, "gökkuşağı" renklerinde yapılan tünelden yürüdü. Metronun yapımına 2013 yılında başlandığını söyleyen Elvan, "Rekor bir hızla tamamlayacağız. Kasım ayı içinde test sürüşlerine başlıyoruz. Aralık sonunda da açılışını gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Projenin 4 istasyondan oluştuğu bilgisini veren Elvan, "Hisarüstü'nden Taksim'e gitmek isteyen bir öğrenci, 16 dakikada ulaşacak. Yenikapı'ya gitmek istiyorsa 23 dakikada ulaşacak" dedi.

FARKLI KONSEPTİYLE DİKKAT ÇEKİYOR...

Renkli aydınlatmaları ve farklı dekorlarıyla dikkat çeken Levent-Hisarüstü Metro Hattı'nın özellikle Levent-Etiler-Hisarüstü hattındaki trafiği rahatlatması bekleniyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul'a 3. Tünel Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement