İstanbul'a Yeni Bir Kardeş Daha - Son Dakika
Güncel

İstanbul'a Yeni Bir Kardeş Daha

İstanbul\'a Yeni Bir Kardeş Daha

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Tiflis Belediye Başkanı Davit Narmania arasında imzalanan protokolle İstanbul ve Tiflis kardeş şehir oldu.

18.04.2016 20:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Tiflis Belediye Başkanı Davit Narmania arasında imzalanan protokolle İstanbul ve Tiflis kardeş şehir oldu.

İstanbul ile Tiflis arasındaki kardeş şehir protokolü Saraçhane'de bulunan Başkanlık Sarayı'nda imzalandı. İmza törenine Başkan Kadir Topbaş ve Tiflis Belediye Başkanı Davit Narmania'nın yanı sıra iki şehrin bürokratları da katıldı. İmza töreninde konuşan Başkan Topbaş, "Tiflis ile olan ekonomik iş birliği protokolünü kardeş şehir protokolüne çevirmek üzereyiz" dedi.

İmzalanan her türlü protokolün önemli olduğunu ve bu protokollerin hayata geçirilmesinin de her şeyden daha önemli olduğunu vurgulayan Başkan Topbaş, "İmzaladığımız her protokolü sonuç veren bir protokol haline çevirmek zorundayız" dedi. Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Büyükşehir olarak bizim 39 kardeş şehrimiz var. 20 tane de iş birliği protokolü imzaladığımız şehirler var. 18 tane de iyi niyet mektubu protokolü imzaladığımız şehirler var. Şunu samimi olarak söylüyorum ki bu protokoller sadece kağıt üzerinde kalmamalı. Gerçekten aktif ve sonuç veren protokoller haline getirmek zorundayız. Katıldığım uluslararası toplantılarda da dile getirdiğim gibi bu imzaladığımız kardeş şehir protokolleri için bir masa oluşturalım ve bu protokolleri takip eden bir sistem şekilde çalışsın. Başkanların görevi bittiğinde bu protokoller de bitmesin ve devam etsin."

Tiflis'in imzalanacak kardeş şehir protokolüyle İstanbul'un 40. kardeş şehri olacağını belirten Başkan Topbaş, "Bir penceremiz gibi gördüğümüz bize çok yakın olan bir şehirle kardeş şehir protokolünü imzalamaktan da mutluluk duyuyorum" dedi.

Protokolde yer alan maddelerden birinin de Tiflis'e 5 otobüs verilmesi olduğunu belirten Topbaş, "5 otobüsümüz bir hediye olarak İstanbul'dan Tiflis'e gidecek ve oradaki insanlara hizmet verecek. ve bu da bizden orada bir dostluk nişanesi olarak kalacak. Bu anlaşma iki ülke arasındaki dostluğa bir milat, bir tarih düşüyoruz" diye konuştu.

İmza töreninde konuşan Tiflis Belediye Başkanı Davit Narmania da Başkan Topbaş'a ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederek, "Umarım sizde bizi ziyaret ettiğinizde en az sizin kadar güzel bir ev sahipliği yaparız" dedi.

Türkiye ile Gürcistan arasında yıllardır var olan ilişkilerin imzalanacak olan İstanbul-Tiflis kardeş şehir protokolüyle daha da güçleneceğine inancının tam olduğunu ifade eden Narmania, "Sayın Başkan'a gönderecekleri otobüsler için şimdiden teşekkür ediyorum. Eminim Tiflis halkı da çok mutlu olacak" dedi.

İstanbul'u süsleyen lalelerden de çok etkilendiğini ifade eden Narmani konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gerçekten İstanbul'da gezdiğim her yerde laleler vardı. Şehrinize ayrı bir güzellik katmış. İstanbul'da düzenlemiş olduğunuz Lale Festivali gibi büyük bir festival olmasa da gelecek yıl biz de Tiflis'te Lale Festivali yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca Tiflis'in en güzel manzaraya sahip yerlerinde birinde bir park yapıyoruz. ve bu parka 'İstanbul Park' adını verdik."

Konuşmaların ardından Başkan Topbaş ile Tiflis Belediye Başkanı Narmania arasında imzalanan protokolle İstanbul ve Tiflis kardeş şehir oldu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul'a Yeni Bir Kardeş Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Nusaybin'de okul ve KETEM açılışını gerçekleştirdi
    17:10 Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Nusaybin'de okul ve KETEM açılışını gerçekleştirdi

    Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Nusaybin ilçesinde Yolbilen Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM'in açılışına katıldı. Açılışlara AK Parti Mardin Milletvekilleri, Nusaybin Kaymakamı ve diğer yetkililer ile vatandaşlar da katıldı.

  • Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı
    17:10 Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı

    2018 yılında hayatını kaybeden Türk Musikisi'nin önemli isimlerinden Erol Küçükyalçın için anma konseri düzenlendi. İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği Başkanı Nilüfer Fenerci Yargıcı, konuşmasında hocanın adını yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Konserde Küçükyalçın'ın en sevdiği Türk Musikisi şarkıları seslendirildi ve izleyiciler de şarkılara eşlik etti. Erol Küçükyalçın, TRT radyolarında bantları denetimden geçen nadir sanatçılardan biriydi ve 40 yıl boyunca İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği'nin hocası ve şefi olarak görev yapmıştı.

  • Gelibolu'daki Gazi Süleyman Paşa Türbesi ve Namık Kemal'in mezar restorasyonu revize projeyle devam edecek
    17:10 Gelibolu'daki Gazi Süleyman Paşa Türbesi ve Namık Kemal'in mezar restorasyonu revize projeyle devam edecek

    Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bulunan Gazi Süleyman Paşa Türbesi ve Namık Kemal'in mezarının restorasyon çalışmaları revize projeyle sürdürülecek. Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, restorasyonun yüzde 50'sinin tamamlandığı ve Çanakkale Müze Müdürlüğü tarafından revize restorasyon projesinin istendiği belirtildi. Ayrıca, türbeyle ilgili gelen şikayetler üzerine gerekli tedbirlerin alınması için yükleniciden talepte bulunuldu.

  • Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Kılıç, muhtarlarla bir araya geldi
    17:09 Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Kılıç, muhtarlarla bir araya geldi

    Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Kılıç, ilçedeki muhtarlarla bir araya gelerek Kahramanmaraş merkezli depremlerin izlerini silmek için çalışmaları sürdüreceklerini belirtti. Toplantıda tanışma ve yeni dönemin yol haritası üzerine istişareler yapıldı.

  • Instagram'a dürtme özelliği geliyor
    17:09 Instagram'a dürtme özelliği geliyor

    20 yıl önce MSN'nin popüler olan 'Dürtme' özelliği şimdi de Instagram'a geliyor. Instagram, kullanıcıların birbirlerini dürtmesine olanak tanıyacak bir özelliği test ediyor. Bu yeni özellik, kullanıcıların etkileşimlerini artırarak sosyal medya deneyimlerini daha da kişiselleştirmeyi amaçlıyor.

  • Nothing Phone (2) için ChatGPT Güncellemesi Yayınlandı
    17:09 Nothing Phone (2) için ChatGPT Güncellemesi Yayınlandı

    Nothing Phone (2) için yayınlanan son güncelleme olan Nothing OS 2.5.5, ChatGPT eklentisini getiriyor. Bu güncelleme ile birlikte kullanıcılar daha hızlı performans ve daha kolay erişim sağlayabilecekler. Ayrıca güncelleme notlarında kamera geliştirmeleri, hata düzeltmeleri ve yeni özellikler de yer alıyor. Nothing, bu ayın sonunda Phone (1) ve Phone (2a) için de ChatGPT eklentisini yayınlayacak. Haziran ayında ise Ear ve Ear (a) ürünlerine de ChatGPT entegrasyonunu duyuracak.

  • Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu
    17:09 Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu

    Ege, çekilen görüntülerden sonra İstanbul'u daha önce hiç böyle görmediğimizi söyledi. Ayrıca, oyuncuların şarkı söylemesi konusunda da açıklamalarda bulundu ve bu durumun mesleki etikle bağdaşmadığını ve haksız rekabete neden olduğunu belirtti.

  • Urla Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısında 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
    17:09 Urla Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısında 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi

    Urla Belediyesi nisan ayı meclis toplantısında görüşülen 2023 Yılı Faaliyet Raporu, denetim ve inceleme yolu açık olmak üzere şerh konularak oy çokluğuyla kabul edildi. Ayrıca CHP Grup Sözcüsü Alp Bölükbaşı, denetim raporunun daha detaylı olarak incelenmesi için bir komisyon kurulması önerisinde bulundu.

  • Beykoz Belediyesi'nin 3 Milyar TL Borcu Var
    17:09 Beykoz Belediyesi'nin 3 Milyar TL Borcu Var

    İstanbul'da AKP'den CHP'ye geçen Beykoz Belediyesi'nin Belediye Başkanı Alaattin Köseler, belediyenin yaklaşık 3 milyar TL borçla devir aldıklarını açıkladı. Köseler, borcun faizleriyle birlikte 3 milyar TL'ye yaklaşacağını tahmin ettiğini belirtti.

  • Zonguldak'ta jandarma kıyafeti giyen kadın serbest bırakıldı
    17:08 Zonguldak'ta jandarma kıyafeti giyen kadın serbest bırakıldı

    Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde jandarma kıyafeti giyerek vatandaşların kimliklerini kontrol ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan kadın serbest bırakıldı. Müftü Mahallesi'nde jandarma kıyafeti giyen genç bir kadının yolda kimlik kontrolü yaptığı ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Polis, sahil kesiminde vatandaşların kimliklerini kontrol eden G.S'ye kimlik kartını sordu. Kartının bulunmadığını söyleyen kadın gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinde, jandarma mesleğini çok sevdiğini ve temin ettiği kıyafetlerle kimliklere baktığını anlatan G.S, işlemlerinin ardından salıverildi.

  • Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Kırgın Esnafları Barıştırdı
    17:06 Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Kırgın Esnafları Barıştırdı

    Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, seçim çalışmaları sırasında kırgın olduklarını öğrendiği iki esnafı barıştırdı ve misafir oldu. Tavlı, esnaflarla bir araya gelerek dostluklarını pekiştirdi.


Advertisement