İstanbul Adliyesi'nde Arbede - Son Dakika
Güncel

İstanbul Adliyesi'nde Arbede

Bağcılar'daki terör örgütü operasyonunda ölü ele geçirilen Günay Özarslan'ın cenazesinin ailesine teslim edilmediği iddiasıyla suç duyurusunda bulunmak üzere İstanbul Adliyesine gelen bir grup avukat ile grubun açıklama yapmasına izin vermeyen güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.

27.07.2015 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar'daki terör örgütü operasyonunda ölü ele geçirilen Günay Özarslan'ın cenazesinin ailesine teslim edilmediği iddiasıyla suç duyurusunda bulunmak üzere İstanbul Adliyesine gelen bir grup avukat ile grubun açıklama yapmasına izin vermeyen güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan Halkın Hukuk Bürosu ve Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat, adliyenin önünde, Bağcılar'daki terör örgütü operasyonunda ölü ele geçirilen Günay Özarslan'ın Gazi Mahallesi'ndeki bir cemevinde tutulan cenazesinin, ailesine teslim edilmediği iddiasıyla, suç duyurusu öncesi basın açıklaması yapmak istedi.

Polis, gruptakilere "adliye önünde açıklama yapmanın yasak olduğu ve meydanda açıklama yapılabileceği" uyarısında bulundu. Uyarıları dikkate almayan gruba çevik kuvvet ekipleri müdahale etti.

Gruptakiler adliye önünden uzaklaştırılırken, meydanda bekleyen avukatlarla polis arasında tartışma yaşandı.

Tartışmanın sona ermesinin ardından avukatlar hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Adliyesi'nde Arbede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement