İstanbul Adliyesi'ndeki Silahlı Saldırı - Son Dakika
Yerel

İstanbul Adliyesi'ndeki Silahlı Saldırı

Saldırıda hayatını kaybeden polis memuru Emrah Taşdemir, memleketi Tokat'ın Turhal ilçesinde toprağa verildi.

13.03.2014 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde koruma görevinde bulunduğu kadına yönelik silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Emrah Taşdemir (27), memleketi Tokat'ın Turhal ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Taşdemir'in cenazesi, İstanbul'dan karayolu ile getirildikten sonra konulduğu Turhal Devlet Turhal Hastanesi morgundan yakınlarınca alındı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, Uluöz köyündeki baba evine getirilerek helallik alındı. Bu sırada, şehidin annesi Fadime ve babaannesi Necmiye Taşdemir ağıt yaktı, diğer yakınları gözyaşı döktü.

Daha sonra köy camisine getirilen tabuta sarılarak ağlayan şehidin amcası Ali Taşdemir, güçlükle sakinleştirildi. Törende fenalaşan şehit polisin bazı yakınlarına da sağlık ekipleri müdahale etti.

Taşdemir'in cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedildi.

Cenazeye, şehidin yakınlarının yanı sıra, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, il protokolü, çok sayıda polis ve vatandaşlar katıldı.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde önceki gün meydana gelen olayda, Hanime Aslan ile koruma görevi yapan polis memuru Emrah Taşdemir hayatını kaybetmiş, bir özel güvenlik görevlisi de yaralanmıştı. Saldırıyı gerçekleştiren Hanime Aslan'ın oğlu Dursun Z. tutuklanmıştı. - Tokat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstanbul Adliyesi'ndeki Silahlı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement