İstanbul Adliyesi'ndeki Terör Saldırısı - Son Dakika
Yerel

İstanbul Adliyesi'ndeki Terör Saldırısı

Fethiye ilçesindeki hukukçular, İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmesini protesto etti.

01.04.2015 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye ilçesindeki hukukçular, İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmesini protesto etti.

Fethiye Adliyesi girişine toplanan hakim, savcı, avukat ve adliye çalışanları, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesini kınadı.

Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Yılmaz, yaptığı açıklamada, Savcı Kiraz ile 3 yıl birlikte görev yaptığını ve özel hayatta çok iyi dost olduklarını anlattı.

"Şehitlik ancak böyle bir insana nasip olabilirdi" diyen Yılmaz, yargı teşkilatına yönelik saldırıyı nefretle kınadıklarını ifade etti. Yılmaz, saldırının özelde Savcı Kiraz'ı, geniş perspektifte de devleti, milleti ve yargıyı hedeflediğini vurguladı.

Yargının hakimi, savcısı ve avukatıyla bir bütün olduğuna dikkati çeken Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bizler burada hukuk çerçevesinde, vicdanımızla ve kanunlarla görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Bizim hiç kimseyle bir problemimiz yok. Ama görüyoruz ki terör örgütü hedef belirlemekte sıkıntı çekmiyor. 'Nasıl ses getirebilirim, nasıl toplumda infial uyandırabilirim' kaygısıyla hareket ediyor. Şehit savcımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum."

Adalet Komisyonu Başkanı Ogün Ahmet Tepe ise saldırının yargıya, devlete ve millete yapıldığını belirtti. Bu tür saldırıların kendilerini görevlerini yapmaktan alıkoymayacağını kaydeden Tepe, adalete bağlı kalarak görevlerini yerine getireceklerini vurguladı.

Muğla Barosu Fethiye Temsilcisi Ali Bergamalı, hukuk ordusunun bir neferini kaybetmekle adaletin tecellisinin olduğu yerde kalmayacağını söyledi. Bergamalı, şehit Savcı Kiraz'ın bıraktı yerden hukukun üstünlüğü ve demokrasi sınırları içerisinde kalan mücadelelerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstanbul Adliyesi'ndeki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement