İstanbul Adliyesi'ndeki Terör Saldırısı - Son Dakika
Güncel

İstanbul Adliyesi'ndeki Terör Saldırısı

İstanbul Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit olmasıyla sonuçlanan terör saldırısı, Bursa ve Yalova'da protesto edildi.

01.04.2015 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit olmasıyla sonuçlanan terör saldırısı, Bursa ve Yalova'da protesto edildi. Kiraz için Kütahya il merkezi ve Tavşanlı ilçesi ile Bilecik'te gıyabi cenaze namazları kılındı.

Bursa Barosuna bağlı avukatlar ile bir grup hakim ve savcı, adliye önünde toplandı.

Grup adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Avukat Veysel Aşkın, olayı şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Avukatlık mesleğinin karalanması ve terörle anılmasının yanlış olduğunu vurgulayan Aşkın, şunları kaydetti:

"Bir kamu görevlisini, sadece görevini yaptığı gerekçesiyle rehin almak ve öldürmek, ancak insanlık adına hiçbir hasleti kalmamış mahluklar tarafından icra edilebilir. Adına hareket ettiklerini söyledikleri sözde kendilerine göre kutsal olan argümanlar da ancak ve ancak ağızlarına yakışmayan insanlığın utanç vesikası olmaktan öte bir anlam taşımamaktadır. Bu olayı kınamayan, kınamaktan kaçınan, lafı eğip büken sözde gazeteci, aydın, siyasetçi kalpazanlarının bu topluma ne kazandırıp ne kaybettirdiklerinin gelinen noktada nasıl bir canlı profil oluşturduklarının bir kez daha iyice sorgulanması gerekmektedir. Değerli meslektaşımıza Allah'tan rahmet, başta merhum savcımızın ailesi olmak üzere tüm yargı camiasına, hukuka ve insanlık ölçülerine duyarlı bütün insanlığa başsağlığı dileriz."

Baro Başkanı Ekrem Demiröz de söz konusu olayın yargı camiasına yapılan bir saldırı olduğunu dile getirdi.

Saldırı ile avukatlık mesleğinin hedef alındığını ifade eden Demiröz, "Hiçbir avukat yoktur ki teröre karşı durmasın. Bu saldırının çeşitli yerlere alet edilmesini kınıyoruz" diye konuştu.

Grup, Atatürk büstü önüne siyah çelenk bıraktıktan sonra dağıldı.

BBP Yıldırım İlçe Teşkilatı ile Türkiye Baro Çalışanları Sendikası (Türk Büro-Sen) Bursa Şubesi üyeleri de aynı yerde basın açıklamaları yaparak saldırıyı kınadı.

Yalova

Yalova Adliyesi'nde görevli hakim, savcı ve diğer çalışanlar ile baroya bağlı avukatlar, bina önünde toplandı.

Grup adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Hakim Fehmi Özdemir, Kiraz'a yönelik saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi. Özdemir, şöyle konuştu:

"Hukuk devletinin teminatı olan meslektaşlarımıza yönelik saldırıların her türlüsünü Yalova Adliyesi hakim, savcıları, personeli ve Yalova Barosu olarak şiddetle kınıyoruz. Bu tür saldırıların bağımsız Türk yargısını kendi ilke ve değerlerinden ayıramayacağını özellikle belirtmek istiyoruz. Şehit Cumhuriyet Savcımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyoruz. Şehidimizin ruhu şad, mekanı cennet olsun. Türk yargı teşkilatının ve tüm ulusumuzun başı sağ olsun."

Kütahya

Kütahya il merkezinde, Ulu Camii'nde AK Parti İl Gençlik Kolları tarafından organize edilen gıyabi cenaze namazının ardından katılımcılar Kiraz için dua etti.

Daha sonra grup adına açıklama yapan İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Özbey, saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Olaydan duyduklarını üzüntüyü dile getiren Özbey, "Şehitlerimize ve şehitlik makamına büyük bir saygı taşımakla beraber arkasında gözü yaşlı bir eş ve iki evlat bırakan, ülkemizin yetiştirdiği değerli bir savcımızın, bu kadar değersiz, gözü dönmüş olarak nitelendirebileceğimiz terör örgütü mensupları tarafından şehit edilmesine de gönlümüz razı değildir. Adliyeye cübbeyle girip bir savcıyı vuracak kadar gözü dönmüş teröristleri ve terör örgütüne tek kelime edemeyen, teröristlere 'eylemci' diyenleri lanetliyoruz" ifadesini kullandı.

Tavşanlı'da ise Ulu Camii'nde kılınan gıyabi cenaze namazına, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, adli yargı mensupları, avukatlar, din görevlileri, memurlar, işçiler ve vatandaşlar katıldı.

Bilecik

AK Parti Bilecik İl Gençlik Kolları üyeleri ve bir grup vatandaş, Kiraz için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Partinin İl Gençlik Kolları Başkanı Servet Yılmaz, Orhangazi Camisi'nde kılınan gıyabi cenaze namazı sonrası yaptığı konuşmada, saldırıyı kınadıklarını bildirdi.

Terörün insanlık suçu olduğuna dikkati çeken Yılmaz, "Terörü lanetliyoruz. Bunu en yüksek sesle haykırmak, AK gençliğin boynunun borcudur" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Adliyesi'ndeki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement