İstanbul Adliyesi'ndeki Terör Saldırısı - Son Dakika
Yerel

İstanbul Adliyesi'ndeki Terör Saldırısı

İstanbul Adliyesi'ndeki terörist saldırıda şehit olan savcı Mehmet Selim Kiraz için Denizli ve Aydın'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

01.04.2015 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Adliyesi'ndeki terörist saldırıda şehit olan savcı Mehmet Selim Kiraz için Denizli ve Aydın'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Denizli'de Delikliçınar Yeni Cami'de Denizli Müftülüğü vaizi Hasan Dural tarafından kıldırılan cenaze namazına Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşı, AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Yücel Güngör, milletvekili aday adayları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Vaiz Dural, konuşmasında şehit haberleriyle yüreklerin dağlandığını kaydederek, "Rabbimizden hayatını kaybeden kardeşimize rahmet, ailesine de sabır diliyoruz. Yüce Rabbimiz bu tür şer güçlerine, şer odaklarına fırsat vermesin. Ümmet olarak birliğimizi beraberliğimizi tesis etmek için elimizden gelen gayreti sarf etme görevimiz var. Bir takım iç ve dış güçlerin ülkemize, memleketimize, birliğimize, dirliğimize suikat yapmasına ve onlara fırsat vermesine bu millet asla izin vermeyecektir" dedi.

Aydın'daki gıyabi cenaze namazı

AK Parti Çine Gençlik Kolları tarafından düzenlenen program kapsamında Merkez Çarşı Camisi imamı Kemal Karahan da şehit savcı Mehmet Selim Kiraz için öğle namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kıldırdı.

AK Parti Çine Gençlik Kolları Başkanı Ali Tarhan, cenaze namazının ardından yaptığı açıklamada, Kiraz'ın teröristlerce rehin alınıp ardından şehit edilmesi nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze namazında teröre lanet okundu.

Adliyelerde tören düzenlendi

İzmir'in Urla ilçesindeki adliyede de şehit Mehmet Selim Kiraz için tören düzenlendi.

AK Parti Urla İlçe Başkanı Safiye Özcan, sivil toplum örgütü temsilcileri ve emniyet personelinin katıldığı törende konuşan Urla Cumhuriyet Başsavcısı Utku Salih Dinçer, İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını belirtti.

Adalet için çalışan savcı Mehmet Selim Kiraz'a düzenlenen saldırının Türk yargı teşkilatına korku tohumları ekmek adına yapıldığını söyleyen Dinçer, "Geçmişten beri asker, polis, sivil vatandaş ve yargı mensuplarımızı şehit verdik. Elbette bu milletin esir edilemediği gibi Türk adaletinin rehin alınamayacağını bir kez daha tüm meslektaşlarım adına vurgulamak isterim" dedi.

Adalet şehitleri için saygı duruşunun ardından Başsavcısı Utku Salih Dinçer ile Urla hakim ve savcıları taziyeleri kabul etti.

Öte yandan, Denizli Adliyesi'nde de şehit savcı Mehmet Selim Kiraz için anma töreni yapıldı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, saldırıyı hukukun üstünlüğüne, demokrasiye inanan tüm insanlığa karşı yapılmış olarak kabul ettiklerini kaydederek, şunları söyledi:

"Ancak bu saldırı bizleri korkutmayacak, daha da güçlendirecektir. Bu hain saldırıyı düzenleyenler ve arkasındaki destekçileri bilsinler ki her türlü zorluğa rağmen görevlerini fedakarca yerine getiren hakim, savcılarımız ve adalet çalışanları görevlerini en güzel şekilde yerine getirecektir. Teröristler ve onların hamileri amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklardır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstanbul Adliyesi'ndeki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement