İstanbul Adliyesi'ndeki Terör Saldırısı - Son Dakika
Yerel

İstanbul Adliyesi'ndeki Terör Saldırısı

KARAMAN/ Karaman ve Aksaray'da, İstanbul Adliyesi'nde terör saldırısı sonucu şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için gıyabi cenaze namazı kılındı.

01.04.2015 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KARAMAN/ Karaman ve Aksaray'da, İstanbul Adliyesi'nde terör saldırısı sonucu şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Karaman Aktekke Kent Meydanı'nda AK Parti Karaman Gençlik Kolları tarafından şehit Cumhuriyet Savcısı Kiraz için gıyabi cenaze namazı kılınarak, dua edildi.

AK Parti Karaman Gençlik Kolları Başkanı Fatih Selek, burada yaptığı konuşmada, saldırıda şehit olan Kiraz'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diledi.

Adliye çalışanları da savcının şehit edilmesini protesto etmek amacıyla adliye önünde toplandı.

Adalet Büro-Sen İl Temsilcisi Hüdaverdi Soydoğan, burada yaptığı açıklamada, saldırıyı kınadıklarını belirtti.

Adliyelerde güvenlik önlemlerinin artırılmasını isteyen Soydağan, şunları söyledi:

"Daha önce de Karaman'ın Kazımkarabekir ilçesi adliyesinde çalışan, kendisini çalışkanlığı, sevgisi ve saygısı ile bildiğimiz savcımız ve aynı zamanda ağabeyimiz Mehmet Selim Kiraz'ın uğradığı saldırı gibi defalarca hakim ve savcılarımıza bu şekilde terör ve terör yanlısı kişilerce saldırılar düzenlenmiş ve şehitler verilmiştir. Bu olaylar nedeniyle savcılarımızın, hakimlerimizin ve adliye çalışanlarımız gerekli güvenlik tedbirlerinin artırılarak bu tür olayların bir daha yaşanmaması, acı ve eylemlerin olmaması temennisi ile bu basın açıklamasını yapma gereğini hissettik."

Aksaray

Aksaray'da ise AK Parti Aksaray Gençlik Kolları, AK Parti milletvekili aday adayları ve vatandaşlar, Ulu Cami'de ikindi namazının ardından gıyabi cenaze namazı kıldı.

AK Parti Aksaray Gençlik Kolları Başkanı Abdülsamet Kılıç, teröristlerin adliyeye girerek, şehit savcıyla poz verdiklerini söyledi.

Bu pozların bazı medya grupları tarafından manşete taşındığını vurgulayan Kılıç, "Değerli savcımız görevi başında şehit edildi. Burada üzerinde durulması gereken nokta teröristler elini kolunu sallayarak adliyeden içeriye girdiler ve savcımızın başına silahı dayayarak poz verip resimlerini gönderdiler. Bugün malum medyaya baktığımız zaman bu pozları manşetlerine taşımışlar. Buradan onları şiddetle kınıyorum" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstanbul Adliyesi'ndeki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement