İstanbul Barosu Olağan Genel Kurulu - Son Dakika
Güncel

İstanbul Barosu Olağan Genel Kurulu

İstanbul Barosu Başkanlığını kazanan Kocasakal: "İstanbul Barosunu almak isteyenler olabilir ama İstanbul Barosu kimsenin yutamayacağı kadar büyük bir lokmadır"

19.10.2014 20:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Barosu Olağan Genel Kurulu'nun ikinci gününde gerçekleşen seçimde 14 bin 435 oy alarak yeniden baro başkanlığını kazanan Ümit Kocasakal, "İstanbul Barosunu almak isteyenler olabilir ama İstanbul Barosu kimsenin yutamayacağı kadar büyük bir lokmadır" dedi.

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen genel kurulda, 14 bin 435 oy alarak yüzde 65.84'lük oranla 2 yıl aradan sonra yeniden baro başkanı seçilen Kocasakal, sonuçların açıklanmasının ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Seçimi kazanmayı asla bireysel bir zafer olarak görmediğini belirten Kocasakal, "Bu bir anlayışın, bir kimliğin, bir ilkenin de zaferidir. ve bence bundan, Türkiye'de ilgili herkes bir sonuç çıkarmalı. Çünkü bu, dik durmanın, bir takım ilkelerden ödün vermemenin bir sonucudur. Bu, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesini ve ilkelerini, devletin ülkesiyle bölünmez bütünlüğünü açık bir vaziyette savunmanın bir sonucudur" diye konuştu.

Kocasakal, 5 adaylı seçimde bir adayın oyların yaklaşık yüzde 66'sını almasının bir sonuca bağlanması gerektiğini söyleyerek, "Bu aynı zamanda bizimle ilgili açılan hukuksuz davalarda verilen gerçek beraat kararıdır. ve hakkımızda yürüyen soruşturmalarla ilgili de takipsizlik kararıdır. Bu bir şey gösteriyor; İstanbul Barosu'nu almak isteyenler olabilir ama İstanbul Barosu kimsenin yutamayacağı kadar büyük bir lokmadır. Bu son derece önemlidir. İstanbul Barosu cumhuriyetin kalesidir" ifadelerini kullandı.

"Zafer sarhoşluğu yaratmaz"

Yönetimde oldukları dönemde insanların etnik kökenini, mezhebini ve başka türlü ayrımları bir yana bıraktıklarını, bunların üzerinde durmayarak herkesin hakkını savunduklarını anlatan Kocasakal, şöyle devam etti:

"Hukuksuzluk kimden gelirse gelsin, kime yönelirse yönelsin hep karşısında durduk. Aslında ülkenin bölünmez bütünlüğünün ne kadar önemli ve değerli olduğunun, cumhuriyete insanların ne denli sahip çıktığının da bir göstergesidir. Eğer belli bir kimliğiniz varsa bu kimliğinize sahip çıkıyorsanız, dik durabiliyorsanız, bunun da nasıl sonuçlar verebildiğini göstermektedir. Bu bizde asla bir zafer sarhoşluğu yaratmaz. Biz yine seçime katılan bütün değerli başkan adaylarına, gruplarımıza böyle bir demokratik şölende bulundukları ve katkı verdikleri için çok teşekkür ediyoruz. Bize oy vermeyen bütün meslektaşlarımız da bu ailenin bir parçasıdır. Hiçbirisini dışlamayız, hepsi bizim değerli meslektaşlarımızdır. Herkes bilsin, bundan sonraki çalışmalarımızda da aynı şekilde, kimseyi dışlamadan ve asla ilkelerimizden de ödün vermeden, tüm hukuksuzluklarla mücadele etmeye devam edeceğiz. Herkes müsterih olsun. Tüm yurttaşlarımızın güvencesi, İstanbul Barosu olmaya devam edecektir."

"Büyüyen hedef değil, mücadele azmi"

Kocasakal, bir gazetecinin, "Bu oy oranıyla hedefleriniz büyüdü mü? Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı ya da siyasete katılmak gibi?" şeklindeki sorusu üzerine, Türkiye Barolar Birliğinin çok değerli bir başkanı olduğu ve onunla yol arkadaşlığı olduğu için o konuda bir hedefinin bulunmadığını belirterek, "Ben hiçbir zaman yolumu ileriye yönelik bir takım düşünce ve projelerle oluşturmadım" dedi.

"Bu anlamda büyüyen herhangi bir şey yok ama benim şahsi olarak mücadele azmim büyümüştür" ifadesini kullanan Kocasakal, bu sonucun hukuksuzluklara karşı bugüne kadar yaptıkları mücadelenin ve faaliyetlerin tam anlamıyla tescil edilmesi anlamına geldiğini dile getirdi.

Kocasakal, seçimin bundan sonraki mücadelelerinde kendilerine çok büyük bir destek olacağı için önem taşıdığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Düşünebiliyor musunuz? İstanbul Barosu genel kurul en üst organı, 5 adaylı bir seçimde, eğer bize yüzde 66 oranında bir teveccüh gösteriyorsa, bu ilerisi için bizler açısından çok büyük bir güç ve destektir. Bunun dışında benim hiçbir zaman kafamın ardında başka şeyler olmamıştır. Hayat ne gösterir onu bilemem ama benim bu tür projelerim ve planlamalarım yok. Siyaset falan herkes konuşuyor, düşünüyor vesaire ama açık söylüyorum, siyaseti veya onun bir takım makamlarını hiç küçümsüyor değilim ama bence İstanbul Barosu başkanlığı makamların en şereflisidir, en şereflilerinden bir tanesidir."

Seçim sonunda sloganlar

Bu arada, seçimin sonuçlanmasının ardından, avukat Ali Rıza Kaplan'ın adayı olduğu İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu üyeleri, Haliç Kongre Merkezi'nden slogan atıp bozkurt işaretleri yaparak ayrıldı. Avukat Kaplan da Kocasakal'ı tebrik ederek, "Birlikte mücadeleye devam etme" mesajı verdi.

Diğer grupların adayları da üyelerini toplayarak seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. - İstanbul

İstanbul Barosu Olağan Genel Kurulu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Barosu Olağan Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Ankara İl Başkanlığı Mahalli İdareler Seçimleri için Toplantı Düzenledi
    13:23 CHP Ankara İl Başkanlığı Mahalli İdareler Seçimleri için Toplantı Düzenledi

    CHP Ankara İl Başkanlığı, Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde seçim sürecini değerlendirmek amacıyla bir toplantı düzenledi. Toplantıda, oyların güvenle sayılması ve tutanaklara düzgün şekilde geçirilmesini sağlayan bir sistem kurulduğu belirtildi. Ayrıca, sandık başındaki görevlilerin koordinasyonu ve hukuki sorunlara müdahale için hazırlıklar yapıldığı ifade edildi.

  • Eskişehir'de 2 bin 361 sandıkta 696 bin 427 seçmen oy kullanacak
    13:21 Eskişehir'de 2 bin 361 sandıkta 696 bin 427 seçmen oy kullanacak

    Eskişehir Valiliği tarafından yapılan paylaşımla, 31 Mart Pazar günü Mahalli İdareler Genel Seçimi için 2 bin 361 sandıkta 696 bin 427 seçmenin oy kullanacağı ve 4 bin 85 personelin güvenlik tedbirleri amacıyla görev alacağı duyuruldu.

  • Kayseri'de Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Şüpheli Yakalandı
    13:20 Kayseri'de Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Şüpheli Yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 2 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin uyuşturucu ticaretini kaldırımda yapmaları dikkat çekti ve 142 adet hap ele geçirildi. Yakalanan şahısların eylemleri güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

  • Palamut ve Torik İçin Av Yasağı Başlıyor
    13:19 Palamut ve Torik İçin Av Yasağı Başlıyor

    Düzce Tarım ve Orman İl Müdürü Esra Uzun, 1 Eylül itibariyle başlayacak olan av yasağıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Uzun, 31 Ağustos tarihleri arasında ağ dalyanları dahil her türlü istihsal vasıtası ile palamut ve torik avcılığının yasak olacağını belirtti. Ayrıca, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu'na göre av yasağı döneminde palamut balığının avcılığı ve satış yerlerinde ticarete konu edilmesinin idari yaptırım gerektirdiğini vurguladı.

  • Kocaeli'de Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi ile Üreticilere Destek
    13:19 Kocaeli'de Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi ile Üreticilere Destek

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi kapsamında, üreticilere yüzde 50 hibe ile yerli ırk tavuk, yem ve kümes desteği verilecek.

  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Başladı
    13:17 BIST 100 Endeksi Yükselişle Başladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,12 değer kazanarak 9.091,13 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,46 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,37 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında tek kazandıran yüzde 3,39 ile bilişim, en çok gerileyen ise yüzde 0,78 ile kimya petrol plastik oldu. Analistler, küresel pay piyasalarının yılın ilk çeyreğini pozitif seyirle tamamladığını belirterek, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve bankanın enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı kişisel tüketim harcamaları verilerinin yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Niğde'de JES projesi için mera olan arazinin çıkarılmasını eleştirdi
    13:16 CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Niğde'de JES projesi için mera olan arazinin çıkarılmasını eleştirdi

    CHP Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Niğde'de mera kapsamı dışına çıkarılan arazilerle ilgili açıklama yaparak, bu kararların hayvancılığın gelişmesini engellediğini belirtti. Adem, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya seslenerek, çiftçilerin ve hayvancılığın desteklenmesi gerektiğini ve bu yanlıştan vazgeçilmesini istedi.

  • Denizli'de meydana gelen trafik kazalarında 5 kişi yaralandı
    13:16 Denizli'de meydana gelen trafik kazalarında 5 kişi yaralandı

    Denizli'nin Buldan ve Çivril ilçelerinde meydana gelen trafik kazalarında 5 kişi yaralandı.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz: 'Seçim sonuçlarını çok hızlı bir şekilde alıyoruz'
    13:16 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz: 'Seçim sonuçlarını çok hızlı bir şekilde alıyoruz'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'ne ilişkin açıklama yaparak, seçim sonuçlarını hızlı bir şekilde alacaklarını belirtti. Yavuz, Türkiye'de 1 milyon aktif ve 1 milyon lojistik destek sağlayan arkadaşlarıyla bu işi gerçekleştirdiklerini söyledi. Ayrıca, sandık sayısının 259 bin 903 olduğunu ve herkesin kendi sandığında oy kullanması gerektiğini vurguladı.


Advertisement