İstanbul Barosu Seçimlerinde 'Kobani' Protestosu - Son Dakika
Güncel

İstanbul Barosu Seçimlerinde 'Kobani' Protestosu

İstanbul Barosu Seçimlerinde \'Kobani\' Protestosu

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal kürsüde olduğu sırada, bir grup protesto gösterisi yaptı.

18.10.2014 12:08  Güncelleme: 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal kürsüde olduğu sırada bir grup protesto gösterisi yaptı. "Polis devletine hayır", "Kobani"de düşene dövüşene selam", "Baro kadın cinayeti davalarına müdahil ol" yazılı pankartlar açan grup sloganlar attı. İstanbul Barosu'nun 2 gün sürecek olağan genel kurul toplantısı Haliç Kongre Merkezi'nde başladı.

AVUKATLAR DIŞARI ÇIKTI

Sütlüce Haliç Kongre Merkezi'nde başlayan genel kurula, İstanbul Baro Başkanlığı yönetimi ile İstanbul Baro Başkanlığı adayları ve avukatlar katıldı. Gerekli çoğunluğun sağlanmasıyla oluşturulan genel kurulda, Başkanlık Divanı seçimi yapıldı. Oy çoğunluğu ile Divan Başkanı olarak Avukat Köksal Bayraktar, başkan vekilliğine Kemal Aytaç seçildi. Divan seçiminin ardından İstiklal Marşı ve saygı duruşu sırasında Özgürlükçü ve Demokrat Avukat Grubu üyeleri salon dışına çıktı.

KONUŞMA SIRASINDA EYLEM

Genel kurulda konuşmak üzere İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın kürsüde olduğu esnada Özgürlükçü ve Demokrat Avukat Grubu salona tekrar girdi. Grup, Kocasakal'ın konuşması esnasında eylem yaptı. "Polis devletine hayır", "Kobani'de düşene dövüşene selam" "Her yer Kobani her yer direniş", "Geziden Kobani'ye bu direniş bizim" "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın" "Baro kadın cinayeti davalarına müdahil ol" şeklinde pankartlar açan grup sloganlar attı.

Bir grup avukat da bu protestoya yuhalayarak karşılık verdi.


PROTESTONUN ARDINDAN SALONDAN AYRILDILAR

Divan Başkanı Avukat Köksal Bayraktar ise "Hepinizin düşüncesine sonsuz saygımız var. Bu gösterilerinizi düşüncelerinizi ara verildiğine yapın. Hepimizin konuşma hakkı olduğunu unutmayın. Genel kurulumuzu barış içinde devam ettirelim" diye cevap verdi.

Grup sloganlar eşliğinde salondan ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul Barosu Seçimlerinde 'Kobani' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • DAVUT: bunlar artık iyice işin cıvkını çıkarttılar polis bunları artık eşek sudan gelinceye kadar dövmeli bu nedir ya 2 de bir bir bahane bir protesto ulan bir tek sizmi varsınız bu dünyada yaşayan 2 0 Yanıtla

Advertisement