İstanbul Boat Show, Yat Defilesi İle İlk Kez Sergiledi - Son Dakika
Güncel

İstanbul Boat Show, Yat Defilesi İle İlk Kez Sergiledi

İstanbul Boat Show, Yat Defilesi İle İlk Kez Sergiledi

35. yaşını kutlayan Uluslararası İstanbul Boat Show, lansman teknelerini 2 Ekim'de düzenlediği 'Boat Show Tekne Defilesi' ile sergiledi.

03.10.2015 10:42  Güncelleme: 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Boğazı daha önce böyle bir etkinliğe şahit olmadı. Denizde düzenlenen tek marin fuarı olma ayrıcalığına sahip İstanbul Boat Show, uzun yıllar daha sektöre liderlik ve öncülük ederek ilklere imza atmaya devam edecek.

İstanbul Boğazı'nın büyülü atmosferi, 2 Ekim'de çok özel bir defileye ev sahipliği yaptı. Uluslararası İstanbul Boat Show'un yaklaşık 250 milyon Euro değerindeki yüzen hazineleri arasından seçilen 11 lansman teknesi boğazın podyuma dönüşen sularında adeta deniz kızları gibi süzüldü. İstanbul Boğazı'nda yıldızların altında gerçekleşen yat defilesini iş dünyası, cemiyet hayatından ve medya dünyasından deniz tutkunu seçkin ve çok özel davetliler izledi. Ayrıca 1-4 Ekim tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen 2015 yılı, Extreme Sailing Series™'in 7. Ayağı'nda yarışan ilk Türk Extreme 40 takımı olan Team Turx sporcuları da Yat Defilesi'ne katıldı.

Uluslararası Istanbul Boat Show, daha uzun yıllar sektöre liderlik etmeye ve ilklere imza atmaya devam edecek…

Yat Defilesi, Yacht Türkiye Dergisi ve UBM'in organizasyonuyla Türkiye'de deniz üzerinde düzenlenen tek marine fuarı Uluslararası Istanbul Boat Show'un 35. yılı için Suada- Galatasaray Adası'nda düzenlediği Gala Gecesi kapsamında gerçekleşti. Boat Show 35. Yıl Gala Gecesi'nde konuşan UBM EMEA (Istanbul) Türkiye Operasyonlarından Sorumlu Başkanı Haluk Balcı, "Türkiye'nin ilk, en eski ve en deneyimli marine fuarı Uluslararası Istanbul Boat Show 35'inci yaşını kutluyor. 35 yılda Boat Show'a yaklaşık 7.000 firma, 21.000 civarı yerli ve yabancı marka ve 1 milyonu aşkın ziyaretçi katıldı ve yaklaşık 2 milyar dolar da iş hacmi yaratıldı. Amacımız ve en önemli hedeflerimiz ülkemizde yat sektörünün ve denizcilik kültürünün gelişmesine katkı sağlamaya devam etmek. İnanıyor ve biliyorum ki, Uluslararası Istanbul Boat Show, daha uzun yıllar sektöre liderlik etmeye ve hem katılımcılarına hem de ziyaretçileri için ilklere imza atmaya devam edecek" dedi.

Konuklar ülkenin ve dünyanın bir çok yerinde büyük partilerde DJ'lik yapan Number One Yayın Yönetmeni Mert Hakan çaldığı müzikler eşliğinde keyifli bir gece geçirdi.

Boat Show, yepyeni lansman teknelerini İstanbul Boğazı'nda Yat Defilesi ile sergiledi

Uzun yıllar deniz tutkunlarının hafızalarında yer edinecek İstanbul Boat Show Yat Defilesi'ne katılan lansman tekneleri davetlilerin beğenisini topladı. Boat Show'un en pahalı teknesi olan ve tarzın ve seçkinliğin baştan çıkarıcı kombinasyonu Sunseeker 86 Yacht, Cannes Boat Show'dan sonra ilk kez Türkiye'de Uluslararası Istanbul Boat Show'da sergilenecek. Kişiye özel haute couture yat imalatı yapan saygın İtalyan tersanesi Cantiere Se.Ri.Gi. Di Aquileia Srl. tarafından üretilen, gözalıcı performans gezi yelkenlisi Solaris 58'in lansmanı ilk defa Türkiye'de Boat Show'da yapılacak. Marka da ilk defa Türkiye pazarına Uluslararası Istanbul Boat Show ile girecek. Vira Yatçılık, hızlı, yüksek performanslı, çekici ve lüks bir keyif teknesi olan Escape 1080 Soley, Ege Yatçılık 28 metrelik tam boyuyla Uluslararası Istanbul Boat Show'un en uzun teknesi Nimir'in, Concept Marine'nde Azimut 55 S modelinin Türkiye'de ilk kez lansmanlarını gerçekleştirecek. Denizci bir motoryat olan Es Line 55, Tezmarin'in baş döndürücü özel yelkenlisi ve katamaran sevdalılarının gözdesi Lagoon 450, Avrupa MotorBoat ödüllerinde en iyi tekne seçilen Azimut 50 FLY,yakıt ekonomisi ve müthiş sürüş performansıyla dikkat çeken Aquamotor firmasının Axopar modeli de yat defilesinde sergilenen özel tekneler arasında yer aldı.

Bu yıl, 6-11 Ekim 2015 tarihleri arasında Pendik Marintürk İstanbul City Port'ta gerçekleşecek. Deniz üzerinde düzenlendiği için karada yapılan fuarların aksine 40 metreden uzun tekneler de dahil olmak üzere farklı boylarda megayat, süperyat, motoryat, yelkenli, katamaran ve sürat tekneleri ile çeşitli tekne donanımları, malzemeleri ve aksesuarları, 6 gün süresince 35. Uluslararası İstanbul Boat Show'da sergilenecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İstanbul Boat Show, Yat Defilesi İle İlk Kez Sergiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement