İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi - Son Dakika
Güncel

İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi

İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi

Başbakan Erdoğan: (2) "Şu anda Yenikapı'da buyurun denizi doldurarak 750 bin metrekare bir alan düzenlemesi yapıldı.

19.04.2014 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı'da ve Maltepe'de yeşilliğiyle, ağaçlarıyla devasa meydanlar yapıldığını belirterek, "İşte, miting mi yapacaksın git Yenikapı'da yap. Miting mi yapacaksın, git Maltepe'de yap. Bundan sonra bu tür alanların dışında bazı ilçelerimizde de inşallah butik meydanlar düzenleme kararı aldık. AK Partili belediyeler olarak 30 bin, 50 bin kişi alabilecek meydanlar düzenleyeceğiz. 100 bin kişi alabilen meydanlar düzenleyeceğiz. Git, orada mitingini yap ama gelip vatandaşımızın, esnafımızın camını çerçevesini indirebilecek şekilde, yok Taksim Meydanı'nda, yok Kadıköy Meydanı'nda, yok şurada, yok burada...Bu tür şeyleri yapmak mümkün değil. Kesinlikle artık bunlara fırsat vermeyeceğiz" dedi.

Erdoğan, Haydarpaşa Limanında "İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi (Avrasya Tüneli)" projesinin tünel açma işleminin başlatılması töreninde yaptığı konuşmada, önlerinde 2023 hedefleri olduğunu, ardından çocuklar ve torunlar için 2053 ve 2071 hedefleri bulunduğunu ifade etti.

İstikrar ve güveni muhafaza ederek Türkiye'nin hız kesmeden, ivme kaybetmeden, enerjisini heba etmeden bu hedeflere ulaşmasını sağlayacaklarını dile getiren Erdoğan, "17 Aralık'a, 25 Aralık'a ve Gezicilere rağmen bu hedefe ulaşacağız. 12 yıl öncenin hayalleri şu anda gerçeğe dönüştü. Göreceksiniz bugün uzak gibi görünen hayal de çok kısa zaman zarfında inşallah gerçeğe dönüşecek. Bu kutlu yürüyüşümüzün sekteye uğramasına ya da uğratılmasına da asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Erdoğan, 2007'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hemen öncesinde partilerinin kapatılmak, cumhurbaşkanı seçmelerinin engellenmek istendiğini belirterek, aslında Türkiye'nin kutlu yürüyüşünün durdurulmak istendiğini, ancak kendilerinin dik durduğunu, hemen tedbirlerini aldıklarını kaydetti.

Siyaseti, hukuku ve demokrasiyi muhafaza ederek krizi aştıklarını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Anayasayı değiştirdik. 26 maddelik bir paketle halkımıza gittik. Yüzde 58'le Anayasa değişti. 'Cumhurbaşkanını artık halk seçecek' dedik. Her seferinde kriz olan cumhurbaşkanlığı seçimlerini artık kriz olmaktan çıkardık. 10 Ağustos'ta millet kendi başkanını seçmek için sandığa gidecek. Türkiye'nin kutlu yürüyüşü, Türkiye'nin ilerlemesi ve kalkınması, Gezi olayları bahanesiyle geçen yıl bir kez daha sekteye uğratılmak istendi. Onu da aştık. Fakat tatmin olmadılar. 17 Aralık ve 25 Aralık'ta hukuk eliyle hükümete bir darbe yapılmak istendi. Orada da dik durduk. O krizi de 30 Mart'ta milletten aldığımız yetkiyle aştık. İnanıyorum ki Türkiye'nin yürüyüşünü durdurmak isteyenler, artık buna cesaret edemeyecekler. Türkiye'nin düşmanları 30 Mart'ta milletten öyle bir cevap aldılar ki, inşallah bundan sonra Türkiye ile uğraşmaya yeltenemeyecekler."

"Maalesef piyon olarak kullanıldılar"

Başbakan Erdoğan geçen yıl Mayıs ve Haziran aylarında "12 adet ağaç bahanesiyle" sokağa çıkanların aslında Türkiye üzerine oynanan çirkin bir oyunda maalesef piyon olarak kullanıldıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Biz ki bu ülkede fidan ve ağaç olarak 3 milyarı bulan dikim yaptık. Bunlar 12-13 adet ağacın sökülüp başka yere dikilmesi sebebiyle, onu bahane ederek ülkeyi ayağa kaldırdılar. Asıl çevrecilik tahribatını onlar yaptılar. Cam, çerçeve, yollarda parkeler sökülmek suretiyle ne çevre, ne sokak, ne park, ne bahçe bıraktılar. Bunların çevrecilikle alakası yok. Bunlar tencere tavacı ya. Tencere tava, hep aynı hava. Yaptıkları hep bu. Türkiye'de güveni ve istikrarı sarsmak isteyenler bizim gençlerimizi kullanarak onların hassasiyetlerini istismar ederek Türkiye'ye ağır darbe vurmak, ağır zarar vermek istediler. İşte benzeri tahrikler Mısır'da yaşandı. Sonucu görüyorsunuz. Benzeri tahrikler Ukrayna'da yaşandı. Sonucu görüyorsunuz. Aynı oyunu Türkiye'ye de de oynamak istediler. Ağaç diyerek, çevre diyerek, özgürlük diyerek, Türkiye ekonomisine, kardeşliğimize, demokrasimize kast ettiler ama başarısız oldular. Şimdi ben, sizlerin şahsında, ekranları başında bizi izleyenlere sesleniyorum: Şu anda Yenikapı'da buyurun denizi doldurarak 750 bin metrekare bir alan düzenlemesi yapıldı. Buyurun çevre. Bütün yeşilliğiyle, ağaçlarıyla, her şeyiyle devasa bir meydan. Bitmedi... Maltepe'de yine aynı şekilde deniz doldurularak 1 milyon 250 bin metrekarelik bir alan da orada meydana getirildi. Yeşiliyle, her şeyiyle ağaçlar dikilerek bu yapıldı. Neredesiniz çevreciler? Hadi konuşsanıza... Dert başka, bunlar, kendi kör ideolojileriyle konuşuyorlar. Bu ülkede yapılan hayırlarla değil, güzelliklerle değil. İşte, miting mi yapacaksın git Yenikapı'da yap. Miting mi yapacaksın, git Maltepe'de yap. Bundan sonra bu tür alanların dışında bazı ilçelerimizde de inşallah butik meydanlar düzenleme kararı aldık. AK Partili belediyeler olarak 30 bin 50 bin kişi alabilecek meydanlar düzenleyeceğiz. 100 bin kişi alabilen meydanlar düzenleyeceğiz. Git, orada mitingini yap ama gelip vatandaşımızın, esnafımızın camını çerçevesini indirebilecek şekilde, yok Taksim Meydanı'nda, yok Kadıköy Meydanı'nda, yok şurada, yok burada... Bu tür şeyleri yapmak mümkün değil. Kesinlikle artık bunlara fırsat vermeyeceğiz."

- İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement