İstanbul Boğazı'nda Yelken Şöleni Başladı - Son Dakika
Spor

İstanbul Boğazı'nda Yelken Şöleni Başladı

İstanbul Boğazı\'nda Yelken Şöleni Başladı

Bahçeşehir Üniversitesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen ‘BAU Bosphorus Sailing Cup 70 takımın katılımıyla Beşiktaş Bahçeşehir Üniversitesi Kampüsü önünden start aldı.

07.05.2016 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bahçeşehir Üniversitesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen 'BAU Bosphorus Sailing Cup 70 takımın katılımıyla Beşiktaş Bahçeşehir Üniversitesi Kampüsü önünden start aldı.

İstanbul Boğazı'na komşu ilçelerden binlerce yarışsevere ev sahipliği yapan ve her yıl boğazda muhteşem bir görsel şölene dönüşen BAU Bosphorus Sailing Cup'ta takımlar yarışa başladı. Yelkenciler açısından zorluk seviyesi oldukça cazip bir parkur olan İstanbul Boğazı'nda yapılan yarış, Beşiktaş'ta yer alan Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) önünden start aldı. Yarışmayı öğrencilerle birlikte takip eden Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, üniversitelerin sadece bilimsel alanlarda değil sosyal ve sportif alanlarda da faaliyet göstermeleri gerektiğini söyledi. "Gençlere her alanda imkanlar hazırlamak üniversitelerin temel görevleri arasındadır" diyen Prof. Dr. Şenay Yalçın, "Bu alanlardan bir tanesi de özellikle deniz kenarında bir kampüse sahip olmamızdan dolayı çocuklarımıza sevdirmeye çalıştığımız denizcilik faaliyeti. Bu manada denizcilikle ilgili programlarımızın yanında ayrıca istedik ki geleneksel olarak Türkiye'nin incisi olan bu kentin boğaz kenarında bulunmamız dolayısıyla da bir yarışma düzenleyelim. 'Bahçeşehir Bosphorus Sailing Cup' adı altında bir kupa ihdas ettik. Bu sene dördüncüsünü düzenliyoruz. İnşallah daha nice 4 yıllarda bu yarışmayı devam ettireceğiz. Şu anda çocuklar Bahçeşehir Üniversitesi Yelkencilik Kulübü olarak 3 tekneyle yarışıyorlar. Geçtiğimiz senelerde gerek ulusal gerekse uluslararası arenada çok güzel sonuçlar aldılar, bizi ve ülkemizi gururla temsil ettiler. Kupaya olan katılım günden güne artıyor, bu sene katılım sayısı 70 oldu" açıklamalarında bulundu.

"GENÇLERİN ENERJİLERİNİ SPORTİF FAALİYETLERDE KULLANMALARI GEREKİYOR"

Önemli olanın 'yarışmayı bilmek' olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yalçın, "Spor bir centilmenlik işidir. İlk üçe girmek elbette herkesi sevindirir ama asıl olan yarışmayı bilmek, ekip ruhunu geliştirebilmektir. Çünkü burada takımlar artık kişisellikten çıkıp tek vücut olmaya başlıyorlar. İstenen de zaten budur çünkü gelişmelere ışık tutacak olan ekip çalışmasıdır. Bugün güneşli güzel bir gün, teknelerimiz şu anda yarışıyorlar. Biraz önce start verdik. Yarış akşama kadar devam edecek. Gençlerin sporla ilgilenmeleri, onların ruhsal ve bedensel gelişimlerini bütünleyen bir yapıyı destekliyor. Gençlerin sadece denizcilik değil sporun herhangi bir alanıyla mutlaka ilgilenmeleri enerjilerini daha farklı şeylerde kullanmak yerinde sporda kullanmaları gerekiyor" diye konuştu.

Bahçeşehir Üniversitesi Yelken Takımı Kaptanı Engin Özgen ise "Yetmişe yakın takım bugün bizimle burada yarışıyor. Aramızda Borusan, Pegasus, Aygaz gibi çok büyük şirketler var. Onlarla yarışıyoruz. Geçen sene Bahçeşehir Üniversitesi olarak sınıfımızda birinci olmuştuk bu sene de aynısını hedefliyoruz" dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi Yelken Kulübü Eş Başkanı Doğan Can da, "Bugün Bahçeşehir Üniversitesi olarak Bosphorus Sailing Cup'ın ev sahipliğini yapıyoruz. Aynı zamanda 3 tekneyle birlikte yarışmaya katılım gösteriyoruz. Her katılım gösterdiğimiz sınıfta iyi derecelerle yarışı bitirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Can, "Bugün rüzgar az gibi görünse de Boğaz'da her zamanki gibi bir esinti bekliyoruz. Umarım bütün yarışçılar ve ekipler için güzel bir yarış olur ve kazasız belasız yarışı atlatırlar" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor İstanbul Boğazı'nda Yelken Şöleni Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement