İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş Açıklaması - Son Dakika
Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş Açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş Açıklaması

"İnşallah bu metroyu ileride Gaziosmanpaşa Meydanı'na da getiririz. İlçenizden geçecek iki ayrı metro hattıyla erişim sorununuzu kökten çözeceğiz.

20.03.2014 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metronun ileride Gaziosmanpaşa Meydanı'na da getirilebileceğini belirterek, "İlçenizden geçecek iki ayrı metro hattıyla erişim sorununuzu kökten çözeceğiz. Arnavutköy'e gidecek metroyu 3. köprüden geçen trenle de bağlayacağız" dedi.

Topbaş, Gaziosmanpaşa'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, muhtarlar ve vatandaşlarla buluştu.

İstanbul'a ulaşımdan, altyapıya, çevreden, sağlığa, eğitimden ve spora kadar her alanda 60 milyar lira yatırım yaptıklarını, bu yıl sonuna kadar da 8,5 milyar lira daha yatırım yapacaklarını belirten Topbaş, yatırım ve hizmetlerde teknolojiyi çok iyi kullandıklarını ve şehri metro ağlarıyla ördüklerini anlattı. Topbaş, en büyük yatırımları, ulaşım ve trafik sorunun çözümüne ayırdıklarını kaydetti.

Temeli atılan Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nun 3 istasyonla Gaziosmanpaşa'ya da hizmet vereceğini, ilçenin sınırlarından geçen Edirnekapı-Habipler Tramvayı'nı da Vezneciler-Arnavutköy arasında metroya çevireceklerini dile getiren Topbaş, şöyle konuştu:

"İnşallah bu metroyu ileride Gaziosmanpaşa Meydanı'na da getiririz. Bu tarz eklemelerle metrolar daha çok yolcunun olduğu her yere gider. İlçenizden geçecek iki ayrı metro hattıyla erişim sorununuzu kökten çözeceğiz. Arnavutköy'e gidecek metroyu 3. köprüden geçen trenle de bağlayacağız. Biz proje adamıyız, bizim projelerimizin rüzgarına başkalarının hayalleri bile yetişemez. Buradan Kabataş'a 25 dakikada gidebileceksiniz. Bizden otobüs istemeyeceksiniz. Metroyla şehrin her tarafına, hatta aktarmalarla Türkiye'nin ve dünyanın birçok şehrine gidebileceksiniz."

Türkiye'nin en büyük kütüphanelerinden birini de Rami Kışlası'nda oluşturacaklarını bildiren Topbaş, kışlayı teleferikle Vialand'a, Miniaturk'e, Eyüp Sultan'a kadar uzatacaklarını söyledi.

Topbaş, "Bu teleferiği inşallah Gaziosmanpaşa Meydanı'na kadar indireceğiz. Hem metro hem teleferik gelecek buraya. Yeni dönemde daha çok metro, daha çok otopark, daha çok bölge parkı yapacağız. İleri demokrasilerde önemli olan devletin bekasıdır, millete hizmet edilmesidir. Devlet millet için var" diye konuştu.

Şehirlerin yerelden geliştiğini, bu nedenle bu yerel seçimlerin istikrar ve daha çok hizmet demek olduğunu vurgulayan Topbaş, Gaziosmanpaşalılar'dan yerel seçimlerde destek istedi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement