İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 Yılı Bütçesi - Son Dakika
Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 Yılı Bütçesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi\'nin 2014 Yılı Bütçesi

9 milyar 100 milyon lira olarak belirlenen bütçe, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi

18.11.2013 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 9 milyar 100 milyon lira olarak belirlenen 2014 yılı mali bütçesi, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kasım ayı toplantılarının 6. birleşimi, Saraçhane'deki yerleşkede AK Parti, CHP, Saadet Partisi, MHP ve bağımsız meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda, 2014 yılı mali bütçesi hakkında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ulaşım, altyapı, kültür-sanat, deprem, kentsel dönüşüm, eğitim, sağlık ve spor yatırımları ile projeleri hakkında bilgi verdi.

Özellikle ulaşım hizmetlerine değinen Topbaş, raylı sistemlerin uzunluğunu sürekli artırdıklarını, daha önce vatandaşların giderken uzun süre harcadıkları yere her geçen gün daha kısa sürede gittiklerini anlattı. Topbaş, raylı sistemleri ve toplu taşımayı kullanan vatandaşların sayısının her geçen gün arttığını kaydederek, artık neredeyse her mahallede metro hattı olacağını dile getirdi.

Topbaş, vatandaşa ne söylüyorlarsa gereğini yaptıklarını, ne aldatan ne de aldanan olduklarını ve İstanbulluların kendilerine güvendiğini ifade etti.

Çevre ile ilgili projelerine de değinen Topbaş, İstanbul Boğazı'ndan alınan deniz suyunun Kağıthane Deresi üzerinden Haliç'e ulaştırılması, Çırpıcı Çayırı'na yapılacak park, Ayamama Deresi'nin ıslahı gibi projeleri aktardı.

Başkan Topbaş, engelli vatandaşlar, sosyal belediyeciliğe ilişkin projeler, afet durumlarında kullanılması öngörülen bütçe gibi farklı konularla ilgili de bilgi verdi.

Meclisin CHP'li üyesi Mehmet Yıldız ise partisi adına yaptığı konuşmada, Topbaş'ın ulaştırma ve raylı sistem uzunluğu hakkındaki sözlerini eleştirdi. Planın gerisinde olunduğunu savunan Yıldız, siyasetin ve Topbaş'ın İstanbul'a olan aşklarının İstanbul'u mutluluğa götürmediğini söyledi.

Yıldız, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hissesi olan bazı oteller ve alışveriş merkezlerindeki paylarının kaybedildiğini öne sürerek, AK Parti politikalarının İstanbul'un sorunlarına çare olamayacağını savundu.

Oy birliği ile kabul edildi

Konuşmanın ardından, Büyükşehir Belediyesi'nin 9 milyar 100 milyon lira olarak belirlenen bütçesinin yer aldığı komisyon raporu, oylamaya sunuldu. Rapor, oy birliğiyle kabul edildi.

Kabul edilen rapora göre, 2014 yılı İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütçesi 9 milyar 100 milyon lira, İSKİ ve İETT bütçeleri dahil olunca konsolide (birleştirilmiş) bütçe 15 milyar 589 milyon lira, şirket ciroları da eklenince konsolide bütçe 25 milyar 730 milyon lira olarak belirlendi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 Yılı Bütçesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.


Advertisement