İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 'Operasyon' Açıklaması - Son Dakika
Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 'Operasyon' Açıklaması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, paralel yapı iddialarına ilişkin dün yapılan operasyonla ilgili yazılı açıklama yaptı.

09.02.2015 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, paralel yapı iddialarına ilişkin dün yapılan operasyonla ilgili yazılı açıklama yaptı. Başsavcılık, 22 Temmuz'da yapılan operasyonda ele geçirilen harddisklerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, Başbakan Yardımcıları ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan başta olmak üzere çok sayıda kişinin görüşmelerinin yer aldığını açıkladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2010-2013 tarihleri arasında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görev yapan bir kısım şüpheliler tarafından, sözde 'Kudüs Ordusu Terör Örgütü' olarak adlandırılan soruşturma kapsamında çok sayıda bakan, milletvekili, siyasetçi, bürokrat, akademisyen, gazeteci/yazar, işadamı, devletin üst düzey yetkilileri, danışmanlar, vakıf ve dernek başkanları ve üyeleri hakkında dinleme yapıldığı ve sözde terör örgütü ile bağlantıları oldukları gerekçesiyle iletişim tespit tutanaklarının düzenlendiği ifade edildi. Şüpheliler hakkında "Siyasal veya askeri casusluk, suç uydurma, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi, resmi belgede sahtecilik" suçlarından yakalama ve gözaltı kararı verildiği anlatıldı.

"TELEFON GÖRÜŞMELERİ 2 HARDDİSKTE TOPLANDI"

22 Temmuz 2014 tarihinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda 75 şüphelinin gözaltına alındığı hatırlatılan açıklamada "Devam eden soruşturma işlemleri neticesinde, Devlet yetkililerinin dinlenerek seslerinin kaydedildiği SEAGATE marka W1D2FHSF seri numaralı, 1000 GB kapasiteli ve SEAGATE marka W1D2FJB4 seri numaralı 1000 GB kapasiteli 2 adet hard diskte, telefon görüşmeleri dinlenerek kayda alınan müşteki/mağdurların ses kayıtları ile ilgili CMK'nın 91/5 maddesi uyarınca yeni deliller elde edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

"CUMHURBAŞKANI, BAŞBAKAN, BAŞBAKAN YARDIMCILARI DİNLENDİ"

Açıklamada dinlenen isimler şöyle sıralandı: "Bu kapsamda, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç, Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Beşir Atalay, Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Yalçın Akdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan, Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Sayın Sadullah Ergin ve Sayın Bekir Bozdağ, Türkiye Cumhuriyeti Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati Yazıcı, Türkiye Cumhuriyeti Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehdi Eker, Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin, Türkiye Cumhuriyeti Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyeti İç İşleri Bakanı Sayın Efkan Ala, Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Sayın Zafer Çağlayan, Türkiye Cumhuriyeti İç İşleri Bakanı Sayın Muammer Güler, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Prof. Dr. Sayın Recep Akdağ, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı/Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Binali Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Lütfü Elvan, Milletvekilleri, Sayın Mehmet Ali Şahin, Sayın İbrahim Korkmaz, Sayın Cemal Yılmaz Demir, Sayın Nurettin Nebati, Sayın Feramuz Üstün ve ayrıca Adalet ve Kalkınma Partisi 22. ve 23. dönem milletvekilleri, MİT Müsteşarı Sayın Hakan Fidan, MİT Özel Kalem Müdürü Edip Ali Yavuz, Cumhurbaşkanı ve Başbakanlık Danışman ve Başdanışmanları, Büyükelçiler, Valiler, Müsteşarlar, Belediye Başkanları, Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı ve rektörler, TRT ve Anadolu Ajansı Genel Müdürleri, Genel Müdür Yardımcıları ve yetkilileri ile birlikte kamu kurumlarının üst düzey yöneticilerinin telefon görüşmelerinin dinlenerek kayda alındığına dair yeni deliller tespit edilmiş, bu görüşmelerin bir kısmının iletişim tespit tutanağı haline getirildiği, bir kısmının da kayıt altına alınarak depolandığı anlaşılmıştır."

"29 GÖZALTI KARARI"

29 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği belirtilen açıklamada, " Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 91/5'inci maddesi uyarınca tespit edilen yeni deliller doğrultusunda, Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2014/41637 sayılı soruşturma kapsamında "Terör örgütü kurmak ve yönetmek, Kurulan örgüte üye olmak, Terör örgütünün faaliyeti kapsamında siyasal veya askeri casusluk, Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlarından yakalanabilmeleri amacıyla 29 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir" ifadeleri yer aldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 'Operasyon' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement