İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Birleşik Kamu İş Görenleri Sendikaları Konfederasyonu (Birleşik Kamu-İş), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

01.05.2015 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşik Kamu İş Görenleri Sendikaları Konfederasyonu (Birleşik Kamu-İş), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

Gümüşsuyu'nda toplanan Birleşik Kamu-İş'e bağlı sendikaların üyeleri, "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "1 Mayıs Taksim'dir, Taksim 1 Mayıs", "Yaşasın örgütlü mücadelemiz" sloganları atarak, Kazancı Yokuşu'na yürüdü. Sendika üyeleri, burada 1977 yılındaki 1 Mayıs kutlamalarında hayatını kaybeden işçiler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak, anıta karanfil bıraktı.

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük, burada yaptığı açıklamada, birlik, dayanışma, mücadele ve yaşadıkları sorunları en üst düzeyde, en örgütlü şekilde dile getirmek isteyen emekçilerin, adeta bir göstermelik tiyatro oyununun parçasıyla Taksim'de toplandığını dile getirdi.

Kamu emekçilerinin, emek, insanlık, dayanışma için sembol olan Taksim'de omuz omuza haykırmak istediklerini ifade eden Kütük, "Belki burada milyonların kol kola, bu meydanlarda buluşmasını engellemiş olabilirler ama şunu bilsinler ki bu ülkenin emekçileri, yine yürek yüreğe güçlerini birleştirerek, demokratik zeminde bu iktidara gereken dersi verecektir. Bayram diyemiyorum, 1 Mayıs artık bayram değil. 1 Mayıs bizim çığlığımızı, feryadımızı, mücadele hakkımızı yükselteceğimiz bir gün olmuştur" diye konuştu.

Sendika temsilcileri ve işçiler daha sonra Taksim Meydanı'na yürüyerek, Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

Genel Başkan Kütük, burada da yaptığı konuşmada, "1 Mayıs ve Taksim, birbiriyle bütünleşmiştir. 1 Mayıs'larda Taksim, halka, emekçilere ve emek dostlarına açılmalıdır. Burası bir mücadelenin, dünyaya ve Türkiye'ye mesaj verdiği anlamlı gün haline gelmelidir. Amacına uygun olmalıdır" dedi.

Öte yandan Aksiyon-İş Konfederasyonu ve Cihan Sendikalar Konfederasyonu temsilcileri ve üyeleri de Cumhuriyet Anıtı'na 1 Mayıs dolayısıyla çelenk sundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement