Istanbul'da 2 Işid'li Canlı Bomba Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Istanbul'da 2 Işid'li Canlı Bomba Tutuklandı

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHAİstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen ay yurda giriş yapan Tacikistan ve Özbekistan uyruklu İŞID'li 2 canlı bomba ve onlara yardımcı olacağı iddia edilen yabancı uyrukşu 5 kişi yakalandı.

22.11.2016 20:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen ay yurda giriş yapan Tacikistan ve Özbekistan uyruklu İŞID'li 2 canlı bomba ve onlara yardımcı olacağı iddia edilen yabancı uyrukşu 5 kişi yakalandı. Canlı bombalar tutuklandı. Bombacılara yardımcı olacakalrı iddia edilen yabancı uyruklu 5 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Öte yandan ekipler, yapılan operasyon kapsamında baskın yaptığı bir evde Suriye'deki savaş bölgelerine gitmek için hazırlık yapan yabancı uyruklu 36 kişiyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sınırdışı edilmek üzere İstanbul Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmalar sonucunda, 20 Ekim Perşembe günü 'Bunyod' ve 'Zubeyr' kod adlı 2 IŞİD'li canlı bombanın yurda giriş yaptığını İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerine bildirdi. TEM ekipleri yaptığı teknik ve fiziki takiple, şüphelilerin kaldıkları adresleri belirleyerek 23 Ekim Pazar günü Pendik, Tuzla Maltepe'de bulunan adreslere baskın düzenledi.

2 CANLI BOMBA VE SALDIRIYA YARDIM EDECEK 5 YABACI UYRUKLU YAKALANDI

Yapılan operasyonda terör örgütü IŞİD'in canlı bomba listesine isimlerini yazdırıp yurda giren Özbekistan uyruklu 'Bunyod' kod adlı Aziz Jon Bekraev ile Türkmenistan uyruklu 'Zubeyr' kod adlı Nevruz Ravud Kasımov'u gözaltına aldı. Saldırı için kendilerine yardım etmek amacıyla yurda girdiği iddia edilen Azerbaycan uyruklu R.I.(32) ve O.M.(26), Özbekistan uyruklu B.M.(26) ve T.H.(29) ve N.İ.(32) de bir başka adreste yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda dijital bellekler ele geçirildi.

SALDIRI PLANLARINA ULAŞILDI

2'si canlı bomba toplam 7 kişi sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Şüphelilerin terör örgütü IŞİD adına Suriye'deki savaş bölgelerinde bulundukları tespit edildi. Bilişim uzmanı ekipleri ele geçirilen dijital belleklerde yaptığı incelemede canlı bombaların saldırı hedeflerine ilişkin bilgilere ulaştı.

CANLI BOMBALAR TUTUTKLANDI, 5 KİŞİ İSE ADLİ KONTROL İLE SERBEST

Canlı bombalar ve IŞİD'in lojistik ve eleman temini kısmında canlı bombalara yardımcı oldukları iddia edilen 5 şüpheli emniyetteki işlemleri tamamlanarak mahkemeye sevk edildi. Özbekistan uyruklu 'Bunyod' kod adlı Aziz Jon Bekraev ile Türkmenistan uyruklu 'Zubeyr' kod adlı Nevruz Ravud Kasımov çıkartıldıkları mahkemede tutuklanırken, Azerbaycan uyruklu R.I.(32) ve O.M.(26), Özbekistan uyruklu B.M.(26) ve T.H.(29) ile N.İ.(32) hakkında adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

IŞİD'E KATILACAK 36 KİŞİ GÖÇ İDARESİNE GÖNDERİLDİ

Öte yandan, TEM ekipleri Sultanbeyli'de operasyon kapsamında baskın yaptığı bir adreste ise terör örgütü IŞİD'e katılmak üzere Türkiye'de bulunduklarını tespit ettiği Özbekistan, Tacikistan, Azerbaycan ve Türkmenistan vatandaşlarından oluşan 36 kişiyi yakaladı. Şüpheli 36 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Istanbul'da 2 Işid'li Canlı Bomba Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement