Çeçen Liderin Öldürülme Anı Ortaya Çıktı - Son Dakika
Güncel

Çeçen Liderin Öldürülme Anı Ortaya Çıktı

Çeçen Liderin Öldürülme Anı Ortaya Çıktı

Çeçen lider Ali Osaev'in 2009 yılında evinin önünde öldürülme anının güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı.

18.04.2014 16:26  Güncelleme: 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytinburnu'da 2009 ve 2011 yıllarında 4 Çeçen'in silahlı saldırılarda öldürülmesi olaylarıyla ilgili 2'si firari 3 kişinin yargılandığı davada, Ali Osaev'in vurulma anıyla ilgili güvenlik kameralarınca kaydedilen görüntüler dava dosyasına konuldu.

Zeytinburnu'da 26 Şubat 2009 tarihinde Çeçen Musa Ali Osaev'in evinin önünde öldürülme anı güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Musa Ali Osaev'in öldürülme anına ilişkin görüntüler, Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesine ulaştı ve davanın dosyasına konuldu.

Görüntülerde, "Zona" kod adlı ajan olduğu öne sürülen şüpheli Temur Makhauri'nin, Musa Ali Osaev'in evinin önüne arabasını park etmesini bekledikten sonra peşinden koştuğu ve Osaev'e evinin merdivenlerinde ateş ederek, olay yerinden uzaklaştığı görüldü.

Müştekiler avukatı Ömer Yüzgül, suçluların cezasını çekmesi gerektiğini belirterek, "Bu davanın bilinçli ya da bilinçsiz olarak üstü örtülüyor. Katillerin ortaya çıkmasını istiyoruz" dedi.

Zeytinburnu'nda 2009 ve 2011 yıllarında Çeçen asıllı 4 kişinin silahlı saldırılarda öldürülmesi olaylarıyla ilgili 2'si firari 3 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması 3 Mart'ta görüldü.

Davanın ikinci duruşması ise 21 Nisan Pazartesi günü Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 26 Şubat 2009'da Zeytinburnu'nda Musa Ali Osaev'in öldürüldüğü, bu suikasti de "Zona" kod adlı Gürcistan uyruklu Temur Makhauri'nin işlediği belirtiliyor. 

İddianamede, yine Zeytinburnu'da 6 Eylül 2011'de Berg-Khazh Musaev, Rüstem Altemirov ve Zaurbek Amirev'in öldürüldüğü, Rus istihbarat örgütü FSB adına çalışan ve Türkiye'ye "Alexander Zharkov" ve "Nadim Ayupov" ismi yazılı sahte pasaportla yurda giren iki kişi tarafından cinayetlerin işlendiği kaydediliyor. 

"Zona" kod adlı Temur Makhauri'nin 19 Ekim 2012'de İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Mısır'a giderken tutuklandığı anlatılan iddianamede, "Alexander Zharkov" ve "Nadim Ayupov" ismi yazılı sahte pasaportla yurda giren iki kişinin ise halen firari olduğu bildiriliyor. 

İddianamede, Temur Makhauri, Alexander Zharkov ve Nadim Ayupov hakkında "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisleri ve "ruhsatsız ateşli silah satın alma, taşıma veya bulundurma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar cezalandırılmaları isteniyor. 

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çeçen Liderin Öldürülme Anı Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement