İstanbul'da 5 Bin Polisle Dev Operasyon: 1 Ölü - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da 5 Bin Polisle Dev Operasyon: 1 Ölü

İstanbul\'da 5 Bin Polisle Dev Operasyon: 1 Ölü

İstanbul'da sabah erken saatlerde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler "terör" operasyonu düzenledi. Operasyonda çıkan çatışmada 1 DHKP-C'li kadın öldü.

24.07.2015 07:00  Güncelleme: 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da sabahın erken saatlerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından "terör" operasyonu düzenlendi. Operasyonun hem IŞİD, hem PKK, hem gençlik yapılanması YDG-H ve DHKP-C'ye yönelik olduğu belirtiliyor.

Hava destekli düzenlenen terör operasyonunda Bağcılar Yenimahalle Bülbül Sokak'taki bir adreste çıkan çatışmada DHKP-C'li bir kadın hayatını kaybetti.

5 BİN POLİSLE DEV OPERASYON, 70 KİŞİ GÖZALTINDA

2 bini çevik 5 bin polisle gerçekleştirilen operasyona helikopter ve Özel Harekat polisleri de destek veriyor. İstanbul'un 26 ilçesinde önceden belirlenen 140 adrese eş zamanlı gerçekleştirilen operasyon devam ediyor. Şu ana kadar 70 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

ÇATIŞMA ÇIKTI: 1 ÖLÜ

İstanbul'da yapılan terör örgütlerine yönelik operasyon kapsamında Bağcılar'da polisle çatışma giren DHKP/C üyesi bir kadın öldürüldü.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde yürütülen eş zamanlı operasyon kapsamında, Bağcılar Yeni Mahalle Bülbül Sokak'taki bir adrese baskın düzenledi. Kapı önünde konum alan ve eve girmeye hazırlanan Özel Harekat polislerine içeriden ateş açıldı.

Kısa süreli çatışma sonrası terör örgütü DHKP/C üyesi olduğu tespit edilen bir kadının öldürüldüğü ve saldırıda kullandığı silahının ele geçirildiği öğrenildi.

Kent genelindeki operasyon devam ediyor.

İZMİR'DE 2 AYRI OPERASYON

İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler sabaha karşı terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyon başlattı. Önceden belirlenen adreslere yapılan baskınlarda IŞİD'le bağlantılı 4 kişinin gözaltına alındığı, gözaltı sayısının artabileceği bildirildi.

Polis ayrıca 'Paralel yapıya' yönelik başka bir operasyon için de düğmeye bastı. Operasyonda, örgüte finansal destek sağladığı iddia edilen 18 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü, gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

BURSA'DA 12 KİŞİ GÖZALTINDA

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi de PKK'nın gençlik yapılanması olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketine (YDG-H) yönelik operasyon düzenledi. Gözaltına alınan 12 kişinin Suruç'taki bombalı saldırı sonrası Bursa'da polise taş atma, yol kesme gibi eylemlere karıştığı iddia ediliyor.

ŞANLIURFA'DA OPERASYON: 30 GÖZALTI

Şanlıurfa'da meydana gelen saldırılar üzerine Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü operasyon başlattı.

Şafak vakti başlayan operasyonlarda Suruç'ta 15, Viranşehir'de 9 ve Ceylanpınar'da 6 kişi olmak üzere toplam 30 kişi gözaltına alındı. Operasyonların devam ettiği öğrenildi.

Operasyonları HDP Şanlıurfa Eş Başkanı Sevda Çelik Özbingöl Twitter hesabından da duyurdu. Özçelik, çocukların da gözaltına alındığını iddia etti. Özçelik şu paylaşımda bulundu: "İçinde çocukların da olduğu; Suruç'ta 15, Viranşehir'de 9, Ceylanpınar'da 6 gözaltı var."

ANKARA'DA 12 ADRESE BASKIN, 9 GÖZALTI

Ankara'da, terör örgütleri PKK ve IŞİD bağlantılı kişilere yönelik 12 ayrı adrese düzenlenen operasyonda, 9 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelinde 12 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Sabah erken saatlerde düzenlenen operasyona çok sayıda polis katıldı.

Operasyonda, PKK ve IŞİD bağlantılı olduğu belirlenen 9 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzemenin ele geçirildiği öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerin, emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da 5 Bin Polisle Dev Operasyon: 1 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (50)

  • osmanlı : yav arkadaş terörist laf anlamaz zaten akıllı olsalar terörist olmazlar bunlara anlayacağı dilden konuşacaksın. 64 3 Yanıtla
  • ahmet dağ: devlete başkaldıran babam dahi olsa gözünün yaşına bakmayın 47 5 Yanıtla
  • ülkücü: gazi mahallesindeki pkk lı itleri temizleyin 41 5 Yanıtla
  • Yorumistanbul: Acımayın teröristlere 40 4 Yanıtla
  • kurtuluş: bunu daha sık yapmaları lazım 41 2 Yanıtla
  • serdar t: allahim yar ve yardimciniz olsun polis abilerimin ve kardeslerim allah onlari korusun 33 3 Yanıtla
  • osmanoğlu: helal olsun! paralelin bittiğinin işaretidir... 25 8 Yanıtla
  • :S: ne kadar hain varsa sıkın kafalarına 31 2 Yanıtla
  • Türk: Gozlerinin yaslarina bakmayin hepsini de gebertin 28 4 Yanıtla
  • diyarbakır: Türkiye Cumhuriyeti parçalanamaz bir bütündür. 23 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement